Próbáld ki a légzésterápiát az egészségedért!

A modern légzésterápiák nagy előnye, hogy remekül kiegészítenek bármilyen gyógyító terápiát, emellett segítik az egészség megőrzését és annak helyreállítását, emellett viszonylag könnyen megtanulhatóak. Az egyik leginkább javallott légzésterápia a hasi légzés, melyet most be is mutatunk.

[wp_ad_camp_1]

Mély hasi légzés során erősen megdolgoztatjuk a tüdőt, de nyomást gyakorlunk a hasra is serkentve ezzel a bélműködést, ami pedig pozitívan befolyásolja az emésztést. A fokozott oxigénfelvétel jó hatással van a vér összetételére, ami hosszú távon segít elkerülni például a szívinfarktust, sőt természetes módon csökken a pulzusszám, és javul a fizikai teljesítőképesség is. A hasi légzés során erősödnek a szív izmai és a tüdő. Megfigyelések alapján megállapították, hogy a mély, lassú hasi légzés segít beszabályozni a női ciklust, csökkenti a klimaxban szenvedők hőhullámait. Úgy is lehet mondani, hogy jótékonyan masszírozza a belső szerveket, és fokozódik általa a hasi szervek vérellátása is.

Légzésterápia
Légzésterápia

A rendkívül előnyös hasi légzés gyógyítja a magas vérnyomást, gyomorfekélyt, álmatlanságot, de a máj- és az epe megbetegedéseit is. Mindezek mellett erős nyugtató, relaxáló, stresszoldó, sőt mondhatni fájdalomcsillapító hatása van. A kínaiak régóta alkalmazzák, belső helyreállítási technikának nevezik. A hason olyan energiacsatornák futnak, mint a gyomor, a lép, a hasnyálmirigy, a vese és a máj. A hasi légzéssel tehát segítjük a máj és a vese méregtelenítő munkáját is, az epehólyag ürülését.

A hasi légzés esetében a belégzés alatt a hasizmok lazák, az alhas lassan megemelkedik, majd felfújódik. Aztán rövid szünet jön, majd a levegőt lassan, szájon át kell kifújni. Kilégzéskor a hasizmot minél inkább húzzuk be. A legjobb, ha ébredés után és este lefekvéskor előtt végezzük.