Vitaminokban gazdag tavaszi finomságok

Mivel megérkezett a tavasz, összegyűjtöttük azokat a gyümölcsöket és zöldségeket, amelyek tavasszal elfogyasztva rengeteg energiát és vitamint juttatnak a szervezetnek, ráadásul ezek képesek a szervezetet is megújítani, valamint lendületet adni a mindennapi feladatok elvégzéséhez. Bár télen is lehet kapni ezeket a gyümölcsöket és zöldségeket, azoknak soha nincs olyan ízük, mint azoknak, amelyek tavasszal értek meg.

[wp_ad_camp_1]

Az első tavaszi zöldség, ami vitaminokban gazdag az a retek. A tavaszi fáradtság ellen a retek nagyon beválik, ráadásul vidám, piros színével mindenkit képes felvidítani, tehát szerezzen be ebből egy csokorral! A retek igen magas rosttartalommal rendelkezik, ez pedig elősegíti az emésztést. A spenót bár egy nagyon megosztó zöldség, mégis érdemes megpróbálkozni vele, hiszen tavasszal kifejezetten finom: tele van vitaminokkal, nedvességgel és élettel is, és nyersen fogyasztva sokkal egészségesebb lehet mint megfőzve. A spenót K-vitamint és magnéziumot is tartalmaz, de van benne vas is és egy gyümölcsturmixba téve például úgy lehet elfogyasztani, hogy annak abszolút nem érzik az íze.

Vitamin
Vitamin

Ami a gyümölcsöket illeti, az eper mondható leginkább tavaszi gyümölcsnek. Az eper tele van C-vitaminnal, az íze pedig nagyon finom. Tartalmaz ezen kívül aszpirint is, ami egy nagyon hatékony fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása is van. Az eper nyersen a legfinomabb, és mindenképpen cukor nélkül fogyassza, hiszen ellenkező esetben véget vet a jótékony hatásoknak. Fogyasztható ezen kívül levesként és mártásként is. Hatékony lehet pattanások ellen és a bőr szépségének megtartásának érdekében is, ráadásul képes a megégett bőrt is helyrehozni, ezért ha talál hazai, érett epreket a piacon, akkor érdemes elraktározni belőlük, vagy rendszeresen vásárolni.