Természetes gyógymódok a vérnyomás csökkentésére

Lehet, hogy nem kell drága gyógyszereket szedni a vérnyomás kordában tartása érdekében. Ezek az olcsó természetes vérnyomáscsökkentők hatékonyan csökkentik a számokat, mellékhatások nélkül. Ráadásul az European Heart Journal kutatásai bebizonyítják, hogy ezek felére csökkenti a súlyos Covid-szövődmények kockázatát is.

Az első és nagyon fontos, hogy rokonaival rendszeresen tartsa a kapcsolatot, rendszeresen csevegjen egy szerettével, aki támogatja a magas vérnyomás csökkenésének az életvitelét. A New York-i Orvostudományi Egyetem tudósai hat hónapos tanulmányuk során megállapították, hogy azok az emberek, akik heti hittámogató csoportokban vettek részt az egészséges döntések meghozatalában, 16,5 ponttal csökkentették a szisztolés vérnyomást, ami elegendő ahhoz, hogy a szívbetegség és a stroke kockázatát csökkentse 46 százalék! Egy másik módja a vérnyomás csökkentésének egy marék dió, amelyet elfogyaszt. A Penn State-i kutatók azt találták, hogy az alacsony telített zsírtartalmú étrendet követő emberek értékei folyamatosan, akár 89 százalékkal alacsonyabbak voltak, mint azok, akik kihagyták a diót. A dió gazdag alfa-linolénsavban, amely a kutatók szerint csökkenti a szövetkárosító oxidatív stresszt és javítja az erek egészségét. Mindössze napi 1⁄2 csésze biztosítja az előnyöket.

A szakértők régóta azt állítják, hogy a stressz feldolgozása az egyik legjobb vérnyomáscsökkentő. A Spanyolországból származó új kutatások azt mutatják, hogy másokért való imádkozás vagy jó kívánságok küldése 63%-kal csökkenti a stresszszintet. Ha arra gondol, hogy segítsen másoknak, leveszi az elméjét saját gondjairól, csökkentve a kortizol stresszhormont. Korábbi kutatások pedig megerősítik, hogy a feszültség enyhítése megszünteti a magas vérnyomást kiváltó gyulladást. Megjegyzés: A magas vérnyomás nem játék azonnal forduljon orvoshoz és kérje ki a véleményét a fentiekben leírtakról!