Természetes ásványi anyag forrás a csapból!

Az ásványi anyagok elengedhetetlen fontosságúak a szervezet optimális működése érdekében. Kémiai értelemben vett tiszta víz, melyet kizárólag vízmolekulák alkotnak, nem található meg a természetben. A természetes eredetű vizek, mint például az ásványvíz, forrásvíz vagy csapvíz eltérő mértékben tartalmaznak kémiai összetevőket.

Természetes nátrium forrás nagyon fontos a szervezet számára. Pusztán folyadékfogyasztás által nagyon nehéz pótolni a szükséges ásványi anyagokat, azonban ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs értelme. A folyadékok által bevitt ásványi anyagok segítenek, hogy egészségesebb, fittebb lehess. A vízben oldott állapotban megtalálható sók határozzák meg a víz pH-ját, ízét, keménységét, élvezeti értékét, illetve azt, hogy rendelkezik-e esetleges gyógyhatással. Egy felnőtt ember nagyjából ezer liter folyadékot iszik meg egy év alatt. Ebben a mennyiségben körülbelül egy kilogrammnyi kőzetnek megfelelő ásványi anyag is megtalálható. Ez egyáltalán nem jelent problémát, sőt inkább előnyös, hiszen ezek az ásványi anyagok elősegítik a test megfelelő működését.

A csapvízben megtalálható például a kalcium, amely az összes sejtben, szövetben, továbbá a fogzománcban is jelentős mennyiségben megtalálható. A magnézium szintén jelen van a csapvízben. Elősegíti az izomműködést, valamint az idegi folyamatokra is pozitív hatással van. A nátrium és a kálium is jelen vannak a csapvízben, melyek az érzékelési és idegi folyamatokban is részt vesznek. Kálium, illetve nátrium nélkül elképzelhetetlen lenne az érzékszervek működése. Annak érdekében, hogy egészséges, tiszta, ásványi anyagban gazdag csapvizet tudj fogyasztani, érdemes beszerezni egy víztisztító berendezést! Bővebb információkat a wellnetviztisztito.hu webáruházban találsz!