Vásároljon kerti tó levegőztetőt a Suni Kft kínálatából!

A kerti tó csodás, nyugtató látványt nyújt, azonban annak érdekében, hogy ez így is maradjon, nagyon fontos, hogy a tóról és annak élővilágáról gondoskodjon. A kerti tó levegőztető alkalmazásával a kerti növények és halak télen és nyáron egyaránt el lesznek látva a szükséges oxigén mennyiséggel.

Kerti tó levegőztető az egyik legfontosabb készülék, amely elengedhetetlen a kerti tó élővilágának megőrzése érdekében. A víz természetes oxigén felvétele a vízfelszínen át történik és a víz mozgásának függvényében változik a légkörből érkező oxigén. A levegőztető gép a növények és halak oxigén ellátását segíti elő. Nyáron erre különösen nagy szükség van, ugyanis az igazán meleg nyári napokon, amikor a víz hőmérséklet a huszonöt Celsius fokot is meghaladja, akkor a kerti tóban akár harminc százalékkal is kevesebb lehet az oxigén. Emellett, hogy a melegben kevesebb a víz oxigén tartalma, tovább nehezíti a helyzetet, hogy a halak viszont ekkor megemelt oxigén bevitelt igényelnek. A kerti tó levegőztető ezt a problémát hivatott megoldani. Az optimális levegő bejuttatás mennyisége óránként ötven-száz liter per köbméter.

Ha a halak oxigén hiányos állapotba kerülnek, arról a viselkedésük is árulkodik, ugyanis a kerti tó felszínén igyekeznek több oxigénhez jutni, valamint belassul mozgásuk. Nem csak a meleg hónapokban, hanem télen is szüksége van a levegőztetőre, ugyanis a befagyott víz alatt is biztosítani kell az oxigént a halak számára. Ha a téli befagyás ellen veti be a szellőztető készüléket, akkor huszonnégy órán keresztül működtetni kell. A levegőztető kiválóan alkalmazható a befagyás ellen is. A készüléket használaton kívül pormentes, száraz helyen kell tárolni. Bővebb információkat a sunikft.hu webáruházban talál, ahol a kínálatot is meg tudja tekinteni!