Terhesgondozás a várandóság teljes ideje alatt

Nincs olyan nő, aki ne félne a szüléstől. Főleg így vannak ezzel azok, akik még első babájukat várják, de sokszor hasonlóan éreznek azok az anyukák is, akik már szültek, talán éppen azért, mert ők már tudják, hogy mi vár rájuk.

[wp_ad_camp_1]

A minőségi terhesgondozás és tanácsadás minden kismama életében egy nagyon fontos és lényeges kapcsolatról szól orvosával. A várandóság ideje alatt a vizsgálatok eredményei alapján követni kell a szülész-nőgyógyász utasításait és tanácsait. Egy részlet felett sem szabad elsiklani, vagy komolytalanul venni, hisz két emberi egészség és élet lehet veszélyben. A terhesgondozás alatt nemcsak különböző szakszerű vizsgálatokra kerül sor, hanem olyan beszélgetésekre, amelyek alatt bátran kérdezhet a gyermekét váró nő. A személyre szabott odafigyelés, a törődés és a gondoskodás bátorságot ad, ami elűzi a félelmet. Nagyon fontos, hogy a kismama teljes nyugalomban, békében, kiegyensúlyozott állapotban hordja ki babáját. A stressz, az aggodalom, az előre látó rossz történések nagyon ártalmasak nemcsak kettejüknek, de akár még a környezetnek, a családtagoknak is. Hiszen ők mindent megtesznek, hogy segítsenek, kényelembe helyezzék és aggodalommentessé tegyék az áldott állapotot. Ezeket a segítségeket el kell fogadni, örülni a kényeztetésnek, mert szülés alatt önmagára és orvosára számíthat minden nő.

Terhesgondozás
Terhesgondozás

Még a férfiak tudatában is úgy szerepel a szülés folyamata, mint a legnagyobb női fájdalom. A legfájdalmasabb mégis a legszebb, legcsodálatosabb dolog, ami történhet a nőkkel, éppen ezért ennyire fontos a terhesgondozás is. Egy szüléskor, nemcsak a gyermek, az anya is megszületik. Sok anyuka, mikor világra hozza gyermekét, alig várja, hogy meggyőződjön a kicsi egészségi állapotáról a saját szemével is. A 9 hónap alatt már kialakul a szoros kapocs anya és gyermeke között. Ezért nagyon fontos, hogy minden nő komolyan vegye magzata és saját maga egészségét!