Térdfájdalom elleni praktikák és a fájdalom okai

A térdfájdalom gyakori probléma, mely rengeteg embert érint. Sokan hajlamosak elbagatellizálni a problémát és ugyanúgy sportolni, tevékenykedni tovább, holott érdemes adni egy kis időt a szervezetnek és legalább pár napig pihenni. Ha pedig nincs javulás, akkor mindenképp érdemes részt venni egy ortopéd szakorvosi vizsgálaton.

Térdfájdalom ellen többféle módszer létezik. Az egyik legegyszerűbb a pár napos pihenés és a láb felpolcolása. Sokszor mindössze ennyi is elég a pozitív változás bekövetkezéséhez. A térdfájdalom oka nagyon gyakran az ízületi gyulladás, amely általában fizikai terhelés hatására alakul ki, azonban az sem ritka, hogy valamilyen más mozgásszervi betegség okozza a panaszokat. Akár nyáktömlő gyulladás, köszvény vagy egy korábbi sérülés is problémát okozhat. Ezenkívül vannak olyan tényezők, melyek tovább súlyosbíthatják a panaszokat, de akár a fájdalom kiváltó okai is lehetnek. Ilyen például a túlsúly, az izomgyengeség, a fokozott fizikai terhelés, a dohányzás és a folyadékhiány. A kezelés a pontos diagnózis ismeretében állítható fel.

Sporttevékenység esetében nagyon fontos az alapos bemelegítés, valamint a mozgást követő nyújtás. Térdfájdalom mellett a kímélő sportok jelentik a megoldást, mint például az úszás, a jóga, a vízi aerobik, a séta vagy a könnyed túrázás egyszerű terepen. Emellett nagy segítséget jelenthet a Dolixir, mely egy természetes fájdalom csillapító készítmény. Többek közt olyan hatóanyagokat tartalmaz, mint a kollagén, vadgesztenye, eukaliptusz, MSM, gyömbér és kurkuma. A Dolixirt étkezéstől függetlenül bármikor lehet használni spray formátumának köszönhetően, mivel nem kell étkezésekhez kötni alkalmazását. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a Dolixir.hu webáruházba!