Paleolit táplálkozás egy egészségesebb életért

Egyre népszerűbbé válik az úgynevezett paleolit táplálkozás, hiszen minél többen és többen felismerik az egészséges életmód fontosságát. Nagyon sokat tudják és orvosok is bizonyították, hogy a legtöbb betegség sajnos a helytelen táplálkozás miatt alakul ki, ami pedig megelőzhető lenne, ha figyelnénk arra, hogy mit is fogyasztunk. A paleolit táplálkozás pontosan abban tud segíteni az emberek számára, hogy egészségesen étkezzenek és ne legyen gondjuk a betegségekkel.

[wp_ad_camp_1]

A paleolit korban az emberek vadásztak, halásztak és gyűjtögettek és az így nyert ételeket fogyasztották. Mivel mindez már 2,5 millió éve történt, így a szervezetünknek ennyi ideje volt arra, hogy megszokja ezeket a tápanyagokat, azaz a vadhúst, a halakat, rákokat, kagylókat és bizonyos magvakat, gyümölcsöket, zöldségeket. Ezeket a hosszú idő miatt szervezetünk tökéletesen eltudja fogadni, azaz megtudja emészteni és nem okoz számára nehézséget, nem terheli meg és nem is okoz semmilyen betegséget sem. A paleolit táplálkozás során a különösen tiltott élelmiszerek a burgonya, a kukorica, a tej és tejtermékek, amelyek még csak 10 ezer éve vannak jelen, azaz sokkal kevesebb ideje, mint a paleolit táplálkozás által engedélyezett tápanyagok, így a szervezet sem tudta őket teljesen megszokni és nehézséget okoz a megemésztésük is számára.

Paleolit táplálkozás
Paleolit táplálkozás

Éttermünk tökéletesen eleget tesz a paleolit életstílusnak, hiszen csak is olyan ételeket biztosít házhoz szállítással Budapesten, melyek megfelelnek a paleolit táplálkozás szabályainak. Mi mindig friss és valóban egészséges ételeket kínálunk mindenki számára, így bárki is szeretné megpróbálni a paleolit életmódot az általunk máris tehet vele egy próbát. Keresse fel Ön is honlapunkat, ahol megtekintheti a heti menüt és ahol könnyedén rendelhet is pár egyszerű kattintás által!

Forrás: PaleoFit.hu