Prága, a sokoldalú és kalandos város

Prága több szempontból is kedvelt turista város, hiszen megannyi látnivalót és érdekességet tartogat, valamint még az árak is felettébb kedvezőek a hazai turisták számára is, így aki egy kirándulást tervez a csodás városba azt csak bátorítani tudjuk. Bár Prágának hosszú történelme során megannyi csapást kellett elszenvednie, a város pompájának és mesés ragyogásának ez nem tudott ártani.

[wp_ad_camp_1]

Aki ellátogat a városba az, csupán néhány óra alatt meggyőződhet ennek a városnak a varázslatos szépségéről és sokszínűségéről, igényes szórakozási lehetőségeiről. Az évszázadok szemtanúit találhatjuk a város különböző részein. Abban az esetben, ha csak egyetlen napot szánunk Prágára bizony nehéz lesz választani a kínálatból a hihetetlen sokszínűség adta lehetőségek miatt. Minimum három nap szükséges, hogy legalább egy átlagos áttekintést kapjunk a látnivalókról, az érdekességek elképesztő skálájából. Vannak természetesen olyan nevezetességek, amelyeket semmiképpen nem lehet kihagyni.

Az óvároson át a lenyűgöző óvárosi főtérig egy sétát mindenképpen meg kell ejteni, hiszen olyan látnivalókban lehet részünk, amiben másutt biztosan nem. Ezek után mindenképp érdemes egy mélyreható pillantást vetni a csodálatos a Týn-templomra és a Szent Miklós-templomra is egyaránt. A népszerű Arany utcácska bevásárló körútra csábítja a látogatókat a sok apró ajándéküzlet és a színes kínálat által.

Prága
Prága

Prága vára szintén nem hiányozhat egyetlen turista útitervéből sem. A gigantikus épület különlegessége, hogy nem csak egymagában áll, hiszen számos további szomszédos palota és templom középpontja is egyben. A Petřín-hegy a köznyelvben a „prágai Eiffel-toronynak” nevezett kilátóval csodálatos rálátást nyújt a városra. Mindezek után pedig tervezzünk még be egy sétát is a 30 szoborral díszített Károly hídra, ami megint csak a város lenyűgözőségei közé tartozik.