Mit tehetünk másnaposság esetén?

Másnaposak nem csak a szilveszteri koccintások miatt lehetünk, hanem bármikor az évben. Az, hogy ki mennyi alkoholtól csiccsent be eltérő lehet, azonban a másnap jelentkező macskajaj mindenkit utolér.

[wp_ad_camp_1]

A másnaposság mértékét nagyban befolyásolja az előző este elfogyasztott italok mennyisége és alkohol tartalma. hogy ki mennyi alkoholt bír, az függ a fizikai állapottól, hogy mennyit aludt az illető előző este, valamint a testsúlytól is. Nők esetében a ciklus is befolyásoló tényező. Ha már megtörtént a baj és az ágyból is alig bírunk előkecmeregni, akkor van pár hatásos módszer, hogy gyorsabban túllendüljünk a másnaposságon és hatékonyan enyhítsük a tüneteket. A legfontosabb talán a hidratálás. Az izotóniás sportitalok jó szolgálatot tehetnek, hisz az elvesztett elektrolitokat is pótolják. Ha egy falatot sem vagy képes lenyelni, akkor egy csésze kamillatea kiválóan meghozza az étvágyad és segít megnyugtatni a háborgó gyomrod. De, ha nincs otthon kamilla, akkor bármilyen gyógytea kiváló megoldásnak bizonyulhat. Érdemes mézet is csurgatni bele, mivel alkoholürítő hatással rendelkezik.

Másnaposság
Másnaposság

Ha viszont képes vagy enni, akkor érdemes elrágcsálni pár sós vízben főtt zöld spárgát, mivel fokozza az alkoholbontó enzimek működését, aminek köszönhetően gyorsabban búcsút inthetsz a kínzó fejfájásnak. A főtt tojás is sokat segít, hisz a benne található aminosavak semlegesítik az etanol leontásával járó fejfájást előidéző anyagokat. A húsleves nem csak megfázás esetén segít, de dehidratáltság ellen is tökéletes, ráadásul, ha kellőképp sós, akkor segít, hogy kellő mennyiségű folyadékot igyál. A banános-spenótos turmix tökéletes, hogy pótold a szervezetben az elvesztett káliumot. Érdemes gyömbért és almát is beletenni.