Mentsd meg száraz hajad házi pakolással!

A városban uralkodó szmog, a különböző vegyi anyagok erősen gyengítik és töredezetté teszik még az egészséges hajkoronát is, de az egyébként is szárazságra hajlamos hajat egyenesen kezelhetetlenné, sőt teljesen fénytelenné tehetik. Nagyon fontos ezért megfelelően ápolni a hajat. Most adunk pár tippet, hogy igénybe vett hajad megújítsd!

[wp_ad_camp_1]

A kókuszolaj, vagy kókuszzsír pakolás nagyon sokat tehet hajunk egészségéért. A hajvégeket alaposan be kell dörzsölni az olajjal, majd fóliát kell rá húzni, nehogy összekenjünk vele bármit is. Melegen tartva, törölközőt csavarva rá, néhány órán át hagyjuk hatni a kókuszolajat. Tudni kell, hogy egy-két hajmosás szükséges lesz az olaj teljes lemosásához, viszont a végeredmény kárpótol minden kényelmetlenségért. A kókuszolaj a legtöbb nagyobb üzletben megtalálható a hajápolási cikkek között.

Száraz haj ellen
Száraz haj ellen

A ricinusolaj pakolás szintén népszerű. Filléres csodaszerről van szó, ami nemcsak ápolttá és egészségessé varázsolja a hajunkat, de emellett még a gyorsabb növekedést garantálja. Ha nemcsak hajunk szárazságának a megszüntetése a cél, hanem annak hosszán is szeretnénk változtatni, akkor mindenképp érdemes próbára tenni ezt a szépítőszerként is alkalmazható csodaszert. Ha a hajnövesztés is szerepel céljaink között, akkor ne csak a hajvégekre vigyük fel az olajat, hanem a hajtöveket is kenjük be vele.

A vazelines hajpakolás a száraz hajat ugyancsak megmentheti. A vazelin nem véletlenül a szépségipar egyik legfontosabb alappillére, rengeteg kozmetikum alapanyagaként tartják számon. Amellett, hogy a vazelint a kókuszolajhoz hasonlóan hajpakolásként használhatjuk, a kiszáradt bőr regenerálásában is komoly segítség lehet. A beszerzése pedig igazán nem okozhat gondot, a legtöbb gyógyszertárban és drogériában megtalálható.