A dugulások megelőzése

A dugulás megelőzése nem igényel sem sok időt, sem nagyobb erőfeszítéseket. Bár 100%-ban nem lehet megelőzni a csövek elzáródását, a hétköznapokban mégis sokat tehetünk azért, hogy a dugulások a legkisebb eséllyel vagy a legenyhébb mértékben alakuljanak csak ki.

[wp_ad_camp_1]

A dugulás megelőzése nem csak a háziasszonyok kedvenc témája, hiszen mindenkit érint. Otthonunkban nem sok kellemetlenebb helyzettel találkozhatunk, mint mikor a wc-t, a zuhanyt vagy a mosogatót nem tudjuk rendeltetésszerűen használni. A kényelmetlenségeken túl azonban a dugulás a piszkot, a fertőzésveszélyt és a váratlan kiadásokat is magában hordozza. Hogy a dugulás megelőzése tehát mennyire fontos, nem is lehet kérdés.

Duguláselhárítás
Duguláselhárítás

Hogy ki hogyan védekezik ellene, gyakorlatilag csak választás kérdése, hiszen a boltok polcain tucatjával sorakoznak a különböző lefolyótisztító termékek, de otthon is számtalan olyan kelléket találunk, melyekkel tisztán tarthatjuk a lefolyókat. A vegyszerekkel érdemes óvatosan bánni, hatékonyságuk ugyanakkor kétségbevonhatatlan. A dugulás megelőzése történhet rendszeres forró vizes átöblítéssel, szódabikarbóna és ecet használatával, melyek mind környezetbarát megoldások.