Feng shui ötletek a tökéletes hálószoba érdekében

Kifejezetten hasznos, ha teljesen új ágyat, de legalább új matracot vásároltok a pároddal közösen, hiszen nem akarjátok, hogy az előző hálótárs energiái megrekedjenek a legszemélyesebb felületen. Érdemes az új fekvőhelyet együtt kiválasztani. A hálószoba keleti sarkában kell elhelyezni az ágyat a feng shui szerint, mivel így a felkelő nap sugarai plusz energiát adnak reggelente a napindításhoz. A legjobb, ha az ágy fal mellett helyezkedik el, amely így védelmet ad. A fejrész nézzen az ajtóra.

[wp_ad_camp_1]

Annak érdekében, hogy kikapcsolódhass a lakás legintimebb terében, meg kell szabadulnod a stresszhez kötődő dolgoktól. Ilyenek lehetnek a számlák, a szerződések, a hivatalos levelek, de a rendetlenség is. A túl sok könyv sem ajánlott a stresszmentes állapot eléréséhez, ugyanis ezek rengeteg információt hordoznak. Amennyiben az ágy alja üreges, figyelj arra, hogy semmi se ne legyen alatta. Ez is a pihenést segíti.

Feng shui
Feng shui

Talán már olvastál arról, hogy a tükör a hálószobában feldobja a szexet. Ez talán így is van, viszont a  hálószobában pihenni is kell. A pihenéshez már pedig egyáltalán nem járul hozzá a tükröződő felület, sem materiális, sem pedig spirituális síkon. Ha mindenképpen felpezsdítenénk az intim együttlét hangulatát a tükrökkel, akkor gondoskodj arról, hogy az alvás idejére ezek könnyedén elfedhetők legyenek mondjuk egy függönnyel. Érdemes a szobában egy romantikus képet itt elhelyezni, ez ugyanis az intimitás hangulatát fokozza.

A feng shui szakértők véleménye szerint a piros, a narancssárga szín fokozza a szexuális érdeklődést, de az arra érzékeny számára megnehezíti az elalvást, illetve a regenerálódást. A hideg színek, mint a fehér és a kék nyugtatnak, de a vágyat kioltják, ezért a hálószoba ideális színe a lila. Persze nem kell kötelező szigorúan alkalmazkodni a spirituális térrendezéshez, fontosabb az, hogy rátok adott szín milyen hatással van.