Kollagén pótlás a szervezetnek

A kollagén pótlásra egy idő után nagy szükség van, ugyanis a szervezet a harminc-negyven éves kor után folyamatosan veszít kollagén tartalmából, valamint a kollagén termelés is csökken. Ez komoly probléma, ugyanis a kollagén a szervezet egyik legfontosabb építőeleme. Szerencsére tudjuk pótolni szervezetünkben a kollagént.

[wp_ad_camp_1]

Kollagén látszólag az elmúlt pár évben került középpontba, azonban az igazság az, hogy már a kilencvenes években is komoly kutatások indultak meg a kollagént illetően. A kutatások rávilágítottak arra, hogy a kollagén az egyik legfontosabb építőeleme a szervezetnek, emellett a szépségnek is, hiszen a bőr feszességéhez is hozzájárul. A kollagén olyan akár egy ragasztó, mivel az izmok, csontok, ízületek és a bőr is tartalmaz kollagént. Nem hiába a görög kólla szóból származik az elnevezés, melynek jelentése ragasztó. Éppen ezért jelent komoly problémát, hogy idővel a szervezet kollagén előállítása csökken még pedig évente egy százalékkal. Ennek mértéke tovább csökkenhet, abban az esetben, ha bizonyos tényezők közrejátszanak, mint például dohányzás, alkoholfogyasztás, környezetszennyező hatások, stressz és az egészségtelen táplálkozás.

Kollagén
Kollagén

A szervezet kollagén pótlásának egyik legjobb módja az étrend-kiegészítő, még pedig folyadék, por vagy tabletta formájában. Ha szeretne kollagén tartalmú étrendkiegészítőt vásárolni, akkor érdemes megnézni az összetevőket és természetes étrendkiegészítőt vásárolni, mely nem tartalmaz, de legalábbis csak kevés hozzáadott mesterséges anyagot. A legjobb a folyadék állagú kollagén, melyet a szervezet a leggyorsabban tud hasznosítani. Ha kollagént vásárolna, vagy csak bővebben tájékozódna a kollagén és a kollagén tartalmú étrend-kiegészítők kapcsán, akkor érdemes ellátogatni a gyogyvarazs.hu weboldalra!