Hogyan ússzuk meg a karácsonyi őrületet?

A karácsony sokakban óriási feszültséget képes okozni. Kapkodás, idegeskedés, különböző listák tömkelege, tömeg, káosz. Nagyjából ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni az év legmeghittebb időszakát.

Ez azonban mind elkerülhető, ha az ember előre tervez. Például a gyerekeknek szánt apróságokat, melyeket az adventi kalendárium rejt majd, az év bármely időszakában be lehet szerezni. Számos szezonközi leárazás van a különböző játék és egyéb boltokban, ahol szép apránként össze lehet gyűjteni a 24 napra szükséges dolgot, ráadásul kedvezőbb áron. Amennyiben valami nasi is jut majd a 24 napra, azt is meg lehet venni, csak oda kell figyelni az eltarthatóság dátumára! Ugyanez vonatkozik a Mikulás napra szánt meglepikre és a karácsonyi ajándékokra is. Utóbbinál érdemes figyelni szeretteink minden szavára, hátha elkotyog valami hasznosat az ajándékozott, így biztos olyat kap, amire vágyik. Ennek persze van hátulütője, mert menet közben beszerezheti magának, de blokk ellenében ma már sehol nem jelent gondot a csere vagy a pénzvisszafizetés.

A káosz a menüsorhoz szükséges alapanyagok beszerezése során uralkodhat el, mert a boltok zsúfolásig vannak, mennek a harcok a hentesnél az utolsó kacsamellért, stb. A megfelelő tervezés ebben is sokat segíthet, bár minden feszültségtől így sem menthető meg az ember. Az időben összeállított menüsor nem romlandó alapanyagait be lehet szerezni a véghajrá előtt is, elfér a kamrapolcon. A hús és hentes árut érdemes egy ismert hentessel félrerakatni, így nem kell aggódni amiatt, hogy elfogy a szükséges hozzávaló, mire sorra jut a vásárló. A piacokon is mindig hatalmas a tömeg ez idő tájt, azonban a nagy káposztalevelek, a friss zöldség és gyümölcs, s persze a méz miatt megéri a sorban állás. Erre az alkalomra nem lehet különösebben tervezni, esetleg érdemes olyan napszakot választani, amikor talán kevesebben vannak, s lelkileg felkészülni, hogy ez a pár óra lassabb lesz a kelleténél, de mindenképpen megéri! Persze az online vásárlás lehetőségével ma már ez az egész folyamat otthon, a fotelből is elvégezhető! Az év egyik legszebb ünnepét nem árnyékolhatja be az idegeskedés és feszültség, tegyen hát mindenki azért, hogy a lehető legegyszerűbben menjen le a készülődés időszaka!