Hatékony immunerősítés vitaminokkal

Az egészséges életmód és immunrendszer alappillérei a tápanyagokban gazdag étkezés, a rendszeres testmozgás és a kellő folyadékfogyasztás. Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni a kellő vitaminpótlásról sem, különösen a téli hónapokban, amikor sokkal nehezebben természetes úton, tehát zöldségekből és gyümölcsökből pótolni a vitaminokat, így könnyebb elkapni a betegségeket.

[wp_ad_camp_1]

Immunerősítés egyik fontos lépése a kellő vitaminbevitel. Vitaminbevitel sokan igyekeznek természetes forrásokból pótolni, például hüvelyesek, gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával. Sajnos erre a téli hónapokban jóval kevesebb lehetőség van. A vitaminpótlás kiváló módja az étrendkiegészítők fogyasztása. Nagyon fontos pótolni a vitaminokat, ugyanis a legyengült immunrendszert télen sokkal könnyebben eldöntik a különféle betegségek. Elsősorban K-, E-, D-, A- és C-vitamin pótlása fontos. Utóbbi vízben oldódó vitamin, ami azt jelenti, hogy folyamatosan pótolni kell, mivel a szervezet nem tárolja. Ez egyben azt is jelenti, hogy szinte lehetetlen túl adagolni. Viszont fontos hogy kellő mennyiségű folyadékot fogyasszunk C vitamin fogyasztáskor, hogy ott adatmennyiség távozni tudjon a szervezetből és a veséjét terheljük meg. Leginkább a citrom, a narancs, csipkebogyó és paprika tartalmaz C vitamint. A K-, E- és A-vitaminok leginkább a brokkoliban, tojásban és káposztafélékben találhatók meg.

Immunerősítés
Immunerősítés

A tél végére a legtöbb ember szervezete nem tartalmaz elég D-vitamint. A D vitamin fontos szerepet tölt be az immunrendszer egészségének fenntartásában, továbbá hozzájárul a csontozat, izom funkciók és a fogazat egészségéhez. Leginkább a zabpehelyben, gombában, tengeri halakban és májban van D vitamin. A vitaminokat nemcsak étkezéssel, hanem étrend kiegészítők fogyasztásával is pótolni lehet. Ha ön is szeretné étrend kiegészítő formában bevinni szervezetébe a vitaminokat, akkor érdemes ellátogatni a saját.hu webáruházba, ahol megtekintheti a termékeket.