Az endokrinológiai dietetika előnye!

A súlyfelesleg problémája napjainkban sokakat érint. A háttérben gyakran az egészségtelen életmód és a kevés testmozgás áll. Előfordulhat az is, hogy egyes hormonális betegségek húzódnak meg a helyzet mögött, melyek kezelésével és a megfelelő étrend kialakításával a betegek esetében is elérhető a normál testsúly.

[wp_ad_camp_1]

Az endokrinológiai dietetika előnye: abban segít a betegeknek, hogy a hormonális háttér feltérképezése után olyan étrendet igyekszik kialakítani, mellyel nem csak a súlyfelesleg adható le, de a betegség kísérő tünetei is enyhíthetőek. A pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, az agyalapi mirigy, a petefészkek és a mellékvesék működése mind-mind befolyásolják, hogy miként alakul a szervezet anyagcseréje, sőt, a folyadékháztartásban és az ásványi anyag ellátottságban is szerep jut nekik. Mindenképpen szót érdemel a PCOS is, mely komplex anyagcserezavarral jár együtt, és egyre több nőt érint. E betegség kezelésében is nagyon fontos szerepet tölt be a megfelelő étrend kialakítása.

Endokrinológia
Endokrinológia

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az élelmi rostok fogyasztása milyen jótékonyan hat az általános egészségi állapotra, az anyagcsere működésére és az emésztésre. A szervezetnek természetesen szénhidrátokra, zsírokra és fehérjékre is szüksége van, ám nagyon nem mindegy, hogy mindezeket milyen forrásból visszük be. A mikroelemek szintén hozzájárulnak az optimális működéshez és a jó közérzethez. Főként a felszívódási zavarokkal küzdők esetében célszerű ez utóbbiakra különösen figyelni. A napi folyadékbevitelről sokan hajlamosak elfeledkezni, pedig ez nélkülözhetetlen az egészség megőrzéséhez, valamint annak helyreállításához. Szervezetünk körülbelül hetvenöt százalékát víz alkotja, szerepe tehát magától értetődik. Indokolatlan hízás esetén érdemes hormonális háttérre gondolnia. Hívja segítségül az endokrinológiai dietetikát!