A leggyakoribb csomagolási hibák

Az internetes vásárlás kapcsán mindannyian szembetaláljuk magunkat a különféle csomagolásokkal. Mindegy, hogy magánszemélyként adnánk fel csomagot, vagy webáruházat üzemeltetve szeretnénk eljuttatni a termékeket a megrendelőhöz, a biztonság kiemelt jelentőséggel bír.

[wp_ad_camp_1]

A leggyakoribb csomagolási hibák elkerülésével biztosak lehetünk abban, hogy a termékek sértetlenül megérkeznek majd a megadott címre. Amennyiben anyagi biztonságukat az online kereskedelem terén képzeljük el, úgy nagyon fontos, hogy az ügyfelek elégedettségéért mindent megtegyünk. Ez nem csak a megfelelő árképzéssel és a széles választék biztosításával lehetséges, hanem azzal is, ha kifogástalan állapotban szállítjuk ki a megrendelteket. A megfelelő csomagolási technikán sok múlik. A kartondoboz szinte mindenhez kiválóan alkalmas, ám a karton minősége és vastagsága nem elhanyagolható. A vékony anyagok mindössze egy-két kilós súlyt képesek megtartani, érdemes tehát a vastag kartonok mellett letenni a voksot.

Csomagolás
Csomagolás

A sérülésektől térkitöltő anyagokkal óvhatjuk meg a szállítandó termékeket. Vegyi anyagok, illatszerek, folyékony termékek esetében célszerű vastag cellux használatával leragasztani a flakonokat. Persze nem mehetünk el a térkitöltő anyagok mellett, melyek mennyiségének helyes megválasztása szintén lényeges. Ne zsúfoljuk túl a dobozt, hiszen akkor kiszakadhat az egy esetleges külső behatásra, de a túl kevés töltőanyag sem jó, ugyanis ezzel a rázkódás során sérülhetnek a termékek. Soha ne lógjanak ki a termék egyes részei dobozból, hiszen ezek sajnos jó eséllyel sérülnek vagy törnek majd le. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha az ügyfelek elégedettek a kapott termékekkel és a szállítás során is biztonságban megérkeznek azok, úgy visszatérő vásárlóvá válhatnak a megrendelők. Ez pedig egyértelműen a hosszú távú eredményes online jelenlét kulcsa.