A narancsbőr kialakulásának okairól

Nagyon sok nő küszködik különféle bőrproblémákkal és bizony nagy hatással tud ez lenni a közérzetre és az önbizalomra is. A narancsbőr is egy olyan bőrprobléma, amely a nőknél nagyon gyakori, ezért jó ha tudjuk, hogy mitől alakulhat ki, hogyan kezelhető és vannak-e olyan lépések, amiket tehetünk a narancsbőr kialakulásának megelőzése érdekében.

[wp_ad_camp_1]

A narancsbőr vagy más néven cellulit a bőr alatti kötőszövetben található, lokális zsírfelhalmozódás, amely a bőr felszínét egyenetlenné teszi. Sajnos sok olyan nő van, aki már fiatal korában szembesül vele, és testalkattól függetlenül bárkit érinthet. Kialakulásának oka, hogy a szervezetben fel nem használt cukor, zsír formájában raktározódik el a bőr sejtjeiben, és felhalmozódik a kötőszövetekben. Ezek az energiatároló sejtek pedig megduzzadnak és a bőr felszíne felé kezdenek türemkedni. Csökken a kötőszövet rugalmassága és emiatt a bőr egyenetlenné válik. A narancsbőr legfőbb oka a vér- és nyirokkeringés funkcionális zavara, amely miatt a hajszálerek falán keresztül több folyadék jut ki a sejtek közé. Ennek lehetnek genetikai okai, azonban a leggyakrabban a háttérben a nem megfelelő táplálkozás és a mozgáshiány áll.

Narancsbőr
Narancsbőr

A narancsbőr elsősorban a comb és csípő területén jelentkezik, mivel a szervezet zsírtartaléka itt a legnagyobb. A narancsbőr csökkentésére és annak megelőzésére ma már nagyon sok fajta stratégia létezik, azonban mégis nagyon nehezen lehet kisimítani az problémás területeket. Aki úgy dönt, hogy megpróbálja, annak nagyon kitartónak és türelmesnek kell lennie. A megfelelő táplálkozás az egyik legfontosabb tényező abban, hogy javítsunk a helyzeten. Próbáljuk meg korlátozni a cukros, zsíros ételek fogyasztását és együnk minél több zöldséget, gyümölcsöt. A sportolás is nagyon sokat javíthat a narancsbőrön, és a folyamatos masszázs is sokat segíthet.