A kínai asztrológia

Viszonylag újdonságnak számít a horoszkópkedvelők körében a kínai asztrológia által kidolgozott horoszkópok. Az Európa szerte ismert horoszkóptól lényegesen különbözik. A kínai asztrológia tizenkét hónapos holdévet különböztet meg huszonkilenc és fél napos hónapokkal.

[wp_ad_camp_1]

Az idő a kínai asztrológia szerint 60 éves idő intervallumokból épül fel. Az egyén sorsát, életét pedig meghatározzák az Elemek és az Állatjegyek. Ötféle elem van, fa, föld, tűz, víz és a fém és tizenkét féle állatjegy, Kutya, Majom, Ló, Sárkány, Tigris, Patkány, Bivaly, Nyúl, Kígyó, Kecske, Kakas és Disznó. Egy adott egyén elemekhez való tartozását az határozza meg, hogy születési évünk milyen számjegyekből áll. Az így megkapott adatok alapján minden egyén tulajdonságait egy adott elem határozza meg. Útmutatást adnak a szerelmi kapcsolatokban, a munkában, az üzleti életben, előre jelezhetik a szerencsét, a bajt és a betegséget.

Kínai asztrológia
Kínai asztrológia

Az állatjegyek szintén születési adatokhoz kötődnek, ami alapján kerülnek besorolásra az emberek. Kínában komoly tradíciója van a kínai asztrológiának, a kínai császárok mindig alkalmaztak a császári udvarban egy asztrológust, aki megjósolta a történéseket. Bár a kommunista Kína alatt visszaszorult az ezoterikus tanok gyakorlása, az utóbbi időben a kínai horoszkópok ismét a reneszánszukat élik. Immár nem csak Kínában, hanem szerte a világban egyre többen adnak a kínai horoszkópok jövendöléseire.