A helytelen tornagyakorlatok sérülést is okozhatnak

Már a napi fél óra mozgás is nagyon sokat segíthet ha fogyókúrázik vagy csak ha szimplán egészségesen szeretne élni, viszont nem mindegy, hogy milyen gyakorlatot végez, és hogy azt a gyakorlatot hogyan végzi el, hiszen ha szabálytalanul tornázik, annak sérülés is lehet a vége.

[wp_ad_camp_1]

Az erősítő gyakorlatokat például nem lehet gyorsan elvégezni, hanem inkább a helyes kivitelezésre kell hangsúlyt fektetni ahhoz, hogy hatásos legyen. Ha kezdő az ember, akkor még nem fontos, hogy odafigyeljen a tempóra vagy éppen az ismétlésszámra, viszont a szabályos mozdulatokra nagy hangsúlyt kell fektetni az első napokban, hetekben, mert ha erre törekszik, akkor az izmok is a helyes mintákat fogják felvenni, viszont ha rosszul gyakorol be egy bizonyos gyakorlatot vagy mozdulatot, akkor ez nemcsak fájdalmas és veszélyes lesz, hanem később nem fogja tudni könnyen elsajátítani az adott gyakorlat helyes változatát. Sok embernek elveszi a kedvét az, ha rosszul sajátítanak el egy gyakorlatot, hiszen folyamatosan izomlázuk lesz, ez pedig elrontja a tornázás és az edzés lényegét.

Torna
Torna

Ha nem szeretné helytelenül elvégezni a gyakorlatokat, akkor nézzen utána az interneten, hiszen rengeteg leírás és videó is nézhető arról, hogy hogyan kell kezdőként elkezdeni edzeni, vagy elmehet egy edzőterembe és megfigyelheti, hogy hogyan végzik el helyesen a gyakorlatokat. A kitörés egy nagyon fontos és hasznos gyakorlat, amivel combját erősítheti, viszont ha a gyakorlat közben meggörnyed, akkor veszthet a hatékonyságból, ezért a tartásra figyeljen nagyon oda, és arra is, hogy térde ne érje a földet, amikor pedig felemelkedik, ne lendítsen rajta. Ezen kívül a guggolásra, a fekvőtámaszra és egyéb alap gyakorlatokra is nagyon oda kell figyelni, mert a legegyszerűbbeket is könnyű elrontani.