A magnéziumhiány nagy problémákat okozhat

Mindenki számára fontos az egészség és ahhoz, hogy a szervezetünk egészséges maradjon elengedhetetlen a szükséges vitaminok és ásványi anyagok bevitele. A vitaminok és ásványi anyagok hiánya nagy károkat tud okozni a szervezetben.

[wp_ad_camp_1]

A magnéziumhiány nagy problémákat tud okozni. Talán kevesen tudják, hogy a magnézium mennyire fontos az emberi szervezet számára. A magnézium hiányát azért nehéz diagnosztizálni, mert többfajta tünete van. Ezért fontos, hogy tudjuk, hogy melyek azok a jelek, amelyek a magnéziumhiányra utalnak. Az egyik első jele, hogy izomproblémák lépnek fel (görcsök, izomfeszülés, szorongás, fájdalom). Az idegrendszeri problémák szintén gyakoriak lehetnek magnéziumhiány esetén. Ennek tünetei a fáradékonyság, álmatlanság,  szorongás, görcsök, stressz. Ahhoz, hogy a szív megfelelően működhessen szükség van a kellő mennyiségű magnéziumra. Az izomgörcsök és a szívritmuszavar mind összeköthetők a magnéziumhiánnyal. A csont-és fogproblémák léphetnek fel ha nem kap elegendő mennyiségű magnéziumot a szervezet.

Magnézium
Magnézium

Mint azt, ahogy mindannyian tudjuk a csontokban található a szervezetben lévő magnéziumok legnagyobb része, és annak hosszú távú hiánya akár csontritkuláshoz is vezethet. Egy másik jel az inzulinrezisztencia, amely erős súlygyarapodást okozhat a has körül és növelheti a zsíros máj kockázatát is. A magnéziumhiány a férfiaknál jelentősen hozzájárulhat a tesztoszteronhiányhoz, a nőknél pedig a tesztoszteron túlzott termelődéséhez.

Ahogy a fentiekben is láthattuk, a magnéziumhiánynak komoly következményei lehetnek és több betegség kialakulásához is vezethet. Abban az esetben, ha a fent felsorolt tünetek valamelyikét észleljük, legjobb ha rendszeresen fogyasztunk magnézium-táplálékkiegészítőt.