Vásároljon esőgyűjtőt a sunikft.hu webáruházból!

A csapadékvíz összegyűjtése nem nehéz feladat, ráadásul számos előnnyel is jár, így egyre nagyobb érdeklődés övezi a témát. Az esővíz gyűjtése nem csak a száraz időszakban előnyös, ugyanis a módszer alkalmazásával komoly összegeket meg lehet spórolni, hiszen így kiváltható a drága vezetékes víz.

Esőgyűjtő kapcsán ma már széleskörű, minőségi választék áll rendelkezésre, különösen, ha megbízható webáruházból rendel. Az esővízgyűjtés nem újkeletű dolog, hiszen felmenőink is gyakran alkalmazták a módszert és használták fel az ilyen módon összegyűjtött esővizet. A csapadékvíz összegyűjtésének két módja van, történhet egyrészt felszíni esőgyűjtővel, mely igazán népszerű módszer, hiszen ez az egyik legegyszerűbb megoldás. Másrészt földfelszín alatti esőgyűjtő tartály segítségével is megvalósulhat a csapadékgyűjtés, melynek szintén megvannak a maga előnyei. A felszíni csapadékgyűjtés egyszerű, mint az egyszer egy, hiszen csak meg kell vásárolni az esőgyűjtőt, a ház mellé kell állítani és rá kell csatlakoztatni az esőgyűjtő tartályra és már kész is a csapadék gyűjtési projekt. Arra viszont célszerű ügyelni, hogy így nem csak a víz gyűlik össze, hanem a tetőfelületen lévő szennyeződés is bekerül a tartályba, ezért ajánlott esővíz szűrőt is vásárolni a tartályhoz.

A földfelszín alatti esővízgyűjtés esetében az esőgyűjtő tartály a föld alá van besüllyesztve. Ezek nagyobb kapacitású tartályok, általában ezer liter felettiek. A földfelszín alatti esőgyűjtő tartályok strapabíró, időjárásálló anyagból készülnek és hosszútávú megoldásnak számítanak. A csapadék föld alatti gyűjtésének és tárolásának több előnye is van. Például nem kell tartani az extrém hőmérséklet ingadozástól és attól sem, hogy a tartályba idegen anyagok kerülnek.