Vancouver, a multikulturális város

Nyugat-Kanada legnagyobb városa, egyben egész Kanada harmadik legnagyobb települése a csendes-óceáni partszakasztól nem messze fekvő Vancouver. Maga a város egy úgynevezett belső tenger, a Salish-tenger partján fekszik a Burrard-félszigeten, mely a Vancouver-szigettel szemben található.

[wp_ad_camp_1]

Időjárását tekintve óceáni, azaz csapadékos időjárás jellemzi, előfordulnak ugyanakkor igen meleg nyári és hideg téli napok is. Rendkívül gyorsan növekvő városról van szó, évente mintegy 200 ezer fővel növekszik a város lakossága, elsősorban a nagyfokú bevándorlásnak köszönhetően. Míg a múlt században főleg Európából, elsősorban Németországból, Portugáliából és Olaszországból érkeztek a legtöbben, addig az elmúlt két évtizedben már Ázsiából és Latin Amerikából jönnek az emberek. A kanadai Vancouver rohamos ütemben fejlődő város, fontos ipari, technológiai és pénzügyi központ.

Vancouver
Vancouver

Olyan fontos ipari ágazatok települtek meg a városban, mint az űrkutatás, a filmgyártás, a szoftverfejlesztés és a biotechnológia. Vancouverben rendezték 2010-ben a téli olimpiát is. A kulturális élet is igen változatos a városban, színházai, mint a The Cultch, a The Touchstone Theatre és a Pacific and Metro Theatre egész évben várják a színházi előadásokért rajongókat. Vancouverben rendezik meg Kanada legnagyobb filmfesztiválját, a Vancouver International Film Festivalt, ami minden évben rengeteg látogatót vonz.