Változtass életmódodon! Élj egészségesen!

Ebben a mai rohanó világban, az emberek egyre inkább csak a munkára és arra koncentrálnak, hogy mivel és hogyan kereshetnek több pénzt. Stresszes életmódot folytatnak, nem figyelnek oda egészségükre. Erre nagyon jó példaként szolgálnak a Dalai Láma szavai, miszerint: „Az ember.

[wp_ad_camp_1]

Mert feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét…” Ezekben a szavakban nagy igazság rejlik. Hiszen álmainkat is csak úgy válthassuk valóra, hogyha jól érezzük magunkat a saját bőrünkben. Egészségesek vagyunk, pozitív közérzettel rendelkezünk, nyitottabbak vagyunk az emberek felé, aminek kulcsa az egészséges életmód.

Az interneten, újságokban, reklámokban rengeteg a jobbnál jobb, egészséges életmódról szóló tanács, hogy mit tartsunk be és mit nem egészségünk megőrzése érdekében. Ami nagyon fontos, egyszerű és elkerülhetetlen, hogy egészségesek maradjunk az : a napi testmozgás, megfelelő folyadék fogyasztása (naponta 1,5 – 2 liter), káros szenvedélyekről való lemondás (cigaretta, alkohol, kábítószerek) és az egészséges táplálkozás. Ezekkel, valamely szinten mindannyian tisztában vagyunk, tudjuk, hogy milyen hatással vannak egészségünkre, mégsem használjuk ki ismeretüket.

Egészség
Egészség

Aztán fáradékonyságra, különböző betegségekre panaszkodunk. Ezért is ne hanyagoljuk el egészségünket! Legyen akaraterőnk, kitartásunk és türelmünk odafigyelni életmódunkra, ezzel elkerülve a betegségeket. Egy kis odafigyeléssel, sokat tehetünk egészségünkért, úgy fizikailag, mint szellemileg. A szellemi egészség is szerves része az egészséges életmódnak. Ha gondolkodásunk pozitív, jó kedélyűek vagyunk, akkor erősödik immunrendszerünk, javul anyagcserénk, ami gátolja az öregedés folyamatát szervezetünkben.

A legegyszerűbb és egyben a legnehezebb dolog, felelősséget vállalni saját egészségünkért. Bármilyen elfoglaltak is legyünk, ne feledjük el, hogy mindnyájunknak, csak egy élete van. Ezt az életet, hogyan éljük le, az csak rajtunk múlik. Egyetlen orvos, sem életmód tanácsadó nem tesz minket egészségessé, megőrzése csak rajtunk múlik. Hogyha odafigyelünk egészségünkre, akkor jutalmunk cserébe egy hosszú, kiegyensúlyozott és boldog élet.