Valóságshow-k, amelyek mégsem annyira valóságosak!

Elégé köztudott, hogy a valóságshow-k kevés esetben tükrözik az igazi valóságot, de mégis szeretnénk elhinni, hogy az emberek, akiket nézünk, legalább valamelyest igazat mondanak a kamerák előtt. Szinte minden nap rájövünk egy újabb és újabb hazugságra, hogy a kedvenc valóságshownk nemcsak hamis, de a benne szereplő emberek is hazudnak.

[wp_ad_camp_1]

Az első ilyen valóságshow a Ghost Adventures, amely egy tipikus szellemüldöző sorozat, ezekből pedig amúgy sincs hiány. A Travel Channel által vetített sorozat akkor lepleződött le, amikor az egyik szereplő lebuktatta az egész stábot azzal, hogy elárulta milyen trükköket használtak. Aaron Goodwin-t 2014-ben rúgták ki, miután az Are We Alone-ban adott interjút arról, hogy hogyan dobták fel a valóságshow-t, amikor az nem volt elég ijesztő: „Ha éjszaka forgattunk, és eseménytelen anyagot vittünk vissza, akkor visszaküldtek minket, hogy eljátszunk dolgokat. Ez igazán undorító.”

Zálogcsillagok valóságshow
Zálogcsillagok valóságshow

A következő valóságshow a Zálogcsillagok. Ezzel a sorozattal kapcsolatban még nem derült fény semmilyen komoly csalásra, viszont aki utánanéz az interneten, az rájöhet, hogy egy epizódban, egy Rod nevű „vásárló” egy nagyon drága 1960-as Les Paul gitárt visz a zálogházba. Ezután egy szakértő érkezik megnézni a gitárt, és mint kiderült, a szakértő is, és a vásárló is együtt dolgoznak egy Las Vegas-i gitárboltban. A Raktárháborúk című valóságshow körül is voltak csalások, mint az kiderült, miután az egyik szereplő, Dave Hester felmondott, és beperelte a csatornát csalás miatt. Hester elmondta, hogy a rendezők feltöltöttek raktárakat, csak azért, hogy azoknak művészi hatásuk legyen. Ezen kívül pénzt is adtak más csapatoknak, hogy versenyképes maradjon minden epizód. A bírósági tárgyalás után viszont 2014-ben Hester mégis visszatért a sorozatba.