Végbélviszketés kezelése Budapesten!

A végbélviszketés világszerte sok embert érint és kellemetlenségeket is okoz, jelentkezhet hirtelen, de előfordul, hogy folyamatosan fennáll. A viszketés mértéke sok esetben eltér, de vannak olyan esetek, amikor elviselhetetlenné válik, és folyamatosan vakarózásra kényszerít. Jelentkezhet elalvás előtt, de van, akinél éjszaka fokozódik inkább a viszketés. Amennyiben a viszketés tartósabban is fennáll érdemes proktológushoz fordulni.

[wp_ad_camp_1]

Végbélviszketés kezelése Budapesten! A végbélviszketés sajátos okokkal és kezelési módokkal rendelkezik. A végbélnyílás hámja különleges szövetekkel rendelkezik, és ennek a hámnak az a feladata, hogy átmenetet biztosítson a bőr és a bél nyálkahártyája között. Alkalmazkodnia kell a bélből jövő hatásokhoz, valamint el kell lássa a kültakaró védelmi feladatait is. Ennek az ano-derma hámszövet általában eleget tesz, de előfordul, hogy meghibásodik, és ez az, ami bélviszketéssel jár. A végbélviszketés legfőbb oka a higiénia, hiszen van, akinek alapból nem sima, hanem érdesebb ezen a területen a bőre, vagy pedig székürítés után nem tökéletes a tisztálkodás, és a székletnyomok, amelyek ott maradtak irritálhatják a bőrt.

Végbélviszketés
Végbélviszketés

Napjainkban az is előfordul, hogy a túlzott tisztálkodás váltja ki a végbélviszketést, főleg a túlzott dörzsölés, vagy a kémiai anyagok illetve illatosított WC-papírok is állhatnak a háttérben. Ha a végbélviszketés súlyosbodik, annak lehetnek lelki okai is, például a stressz. Ilyenkor érdemes proktológushoz fordulni, aki hamar megoldást tud találni erre a kellemetlen problémára. Amennyiben további részleteket szeretne megtudni a végbélviszketésről, vagy a Belvárosi Orvosi Centrumról, keresse fel bátran weboldalunkat a belvarosiorvosicentrum.hu-t. Kérdéseit felteheti ügyfélszolgálatunknak az info@boc.hu e-mail címen, időpontkérésre pedig weboldalunkon is van lehetőség.