Utazás Planaiba

Hamarosan itt a síszezon és végre felcsatolhatjuk a léceinket. A sízés szerelmesei már izgatottan várják, végre megteremtődjenek a feltételek az önfeledt sízéshez. Planai Ausztria egyik otthonos és családias síközpontja változatos terepviszonyokkal és igényes szolgáltatásokkal gazdagítva. A pályák tengerszint feletti magassága nem túl magas, a szintkülönbség pedig 1150 métert tesz ki. A terepviszonyok kiválóan alkalmasak arra, hogy a területen mindenki megtalálja a saját tudásszintjének és felkészültségének megfelelő pályaszakaszokat.

[wp_ad_camp_1]

Planai tehát rendelkezik kék, piros és fekete jelzéssel ellátott pályákkal is. Kilenc kilométernyi kék pályaszakasz várja a kezdőket és mindazokat, akik még finomítani szeretnének a technikájukon, esetleg elsajátítani a sízés alapvető tudományát. A leghosszabb pályaszakaszok a közepes tudással rendelkező síelőket várja, mintegy 21 és fél kilométernyi piros jelzéssel. Ám a leggyakorlottabb sportolók sem maradnak kihívás nélkül, bár számukra csupán 1300 méternyi szakasz van kijelölve.

Planai utazás
Planai utazás

Olanai egyik jellegzetessége a gyönyörű panoráma, amely a Ramsau fennsíkra és a mögötte magasodó Dachstein masszívumra nyílik. A csodás természeti adottságoknak és a lélegzetelállító kilátásnak köszönhetően nem csak a sízők, hanem az egyéb téli sportok és túrák szerelmei is szívesen látogatnak el ide.

Schladming városka közelsége miatt a fiatalok körében is roppant népszerű ez a síközpont, ugyanis a városkában pezsgő éjszakai élet folyik szinte az egész síszezon ideje alatt. A síközpontra jellemző a közvetlen hangulat; ez elsősorban annak köszönhető, hogy sok fiatal érkezik ide, így a központ hangulata is némiképp lendületesebb. Aki szereti a fiatalos pályákat és a fiatalos vendéglátókat, annak érdemes tenni egy próbát ezen a helyen.