Szúrjuk ki a hamis patronokat!

Sajnos szinte minden területen megjelentek a hamisított termékek. Nem kivétel ez alól a nyomtató technika sem; az eredeti patronok igen magas áron vásárolhatók, így nem meglepő, hogy a piacon jelen vannak a hamisított patronok.

[wp_ad_camp_1]

Megkérdeztük a Patronbolt.hu webáruház szakértőjét, mit kell tudni a hamisított tintapatronokról és feláll-e a veszélye, hogy az üzletekben ilyen termékekbe botlunk. A szakértő elmondása szerint a nyomtatóipar komoly veszélynek van kitéve, a hamisítványok hatalmas károkat okoznak a gyártóknak, akik az olcsó nyomtatóikkal egyébként is önmaguk alatt vágják a fát.

Ha megnézzük a piacon fellelhető nyomtató kínálatot, találhatunk 10-12 ezer forintos darabokat is. Sőt, 15 ezerért már lapolvasóval egybeépített tintasugaras nyomtató is kapható. Ezek az árak igen alacsonyak és nehéz elképzelni, hogy a gyártók ilyen díjszabás mellett normális profitot tudnak megvalósítani. Emiatt joggal feltételezhetjük, hogy az innováció szenved hátrányt, ami valószínűleg igaz is, hiszen a nagynevű gyártók is egyre több kétes minőségű terméket dobnak piacra. Emellett a kieső bevételeket valamilyen módon pótolniuk kell; ezt pedig a tintapatronok magas árával igyekeznek elérni. Ez oda vezet, hogy két tintapatron ára sok esetben drágább az egész nyomtatónál, ami egyáltalán nem logikus.

Nem csoda, ha a magas áron forgalmazott eredeti tintapatronok alternatívájaként megjelentek a hamisított termékek. Ezeket nem szabad összekeverni az újratöltött vagy utángyártott termékekkel, hiszen azok legális ellenőrzött termékek. Sajnos a hamisított termékek nem csak a feketepiacon, hanem a kereskedésekben is jelen vannak, ezért óvatosságra van szükség. Sajnos szemmel vizsgálva gyakorlatilag észrevehetetlen a különbség, így a használat során ismerhetjük fel a silány hamisítványt.