Tunézia nyaralás – Egyszer az életben látni kell!

Vannak, akik ragaszkodnak a jól bevált nyaralóhelyekhez és gyakorlatilag minden nyáron ugyanoda mennek. Mások nem bírják ezt az egyhangúságot és minden utazással új helyeket szeretnének megismerni. Számukra mindenképp Tunéziát ajánljuk!

[wp_ad_camp_1]

Tunézia nyaralás – Nem rejtünk zsákba macskát, így őszinték leszünk, Tunéziának vannak gyönyörű részei, rengeteg előnnyel és kevésbé impozáns, olykor megdöbbentő, sőt kiábrándító részei. Azonban mindezek Tunézia valódi arcai és ha kellőképp nyitottak vagyunk, akkor megláthatjuk az ország szépségeit és kevésbé szép oldalát, amik együtt kiadják Tunéziát. Az mindenképp pozitív, hogy az arab világ legkulturáltabb országáról van szó, valamint a magyar emberek számára sem túl drága. Ráadásul meglehetősen közel van, körülbelül két órányi repülőútra. Az olajfák, a sivatag, a legelésző tevék látványa emlékezteti az embert, hogy egy izgalmas, idegen országban van. A fehér homokos tengerpartok csodálatos látványt nyújtanak.

Tunézia nyaralás
Tunézia nyaralás

Ahogy már említettük vannak negatívumai Tunéziának, ilyen például a sok szemét a városokban és az utak mellett. Itt nem egy-két eldobott palackra vagy csokipapírra kell gondolni, hanem szemét dombokra. Továbbá sok hotel nincs kellőképp felújítva, meglehetősen szegényes, másrészről megfigyelhetők a hotelfejlesztések vadhajtásai, például túl sűrű beépítettség. Igazán kellemetlen, de szingli nőként gyakorlatilag nincs nyugta az embernek a tunéziai férfiak hódítási rohamaitól. Persze, van, akinek ez imponál, de aki nem akar ismerkedni, annak igazán bosszantó lehet. Azzal azért jó tisztában lenni, hogy ezek a férfiak az esetek többségében azért hódítanak, mert esküvő reményében a letelepedési engedélyt szeretnék megszerezni.