Adalékok széles választéka az autóba

Manapság hatalmas választék áll rendelkezésre autókba kifejlesztett adalékok terén is. Érdemes tájékozódni, hogy mi mire jó, valamint, hogy mi az, amire valóban szükségünk lehet.

[wp_ad_camp_1]

Adalékok nagyon fontosak a gépjárművek számára. Magába az üzemanyagba célszerű olyan adalékanyagokat keverni, amik javítják a motor működését. Ez alatt azt értjük, hogy például kikormozza, kitisztítja, ezenkívül a kokszos lerakodásoktól mentesíti. Vannak kifejezetten olyan adalékanyagok, amik azért lettek kifejlesztve, hogy a motorolajat óvják az elöregedéstől, a viszkozitás csökkenésétől, valamint a felvizesedéstől. A gázolaj használata során nagyon lényeges, hogy a paraffin télen se rakódjon ki, valamint, hogy a motort ne kormozza el, a hengerek tiszták maradjanak és könnyen induljon a gép. A dízel adalékok pontosan ezt garantálják. Érdemes tudatában lenni vele, hogy a gyári beállítások bizonyos típusú üzemanyaghoz és motorolajhoz igazodnak, így ezt felesleges adalékokkal előállítani, azonban egy bizonyos futásteljesítmény után, amikor észleljük a motor működésében bekövetkezett kisebb változásokat, jól lehet korrigálni, különösen, ha szakember tanácsai szerint járunk el.

Adalékok
Adalékok

A szélvédőmosó adalékanyagok téli változatait azért érdemes a téli hónapokban használni, mivel érthető módon nem fagynak meg. Összességében minél töményebbek, annál fagytűrőbbek. A hűtőrendszerbe nem csak fagyállás miatt, de tömítés és tisztítás miatt is tölthetők adalékanyagok. A megfelelő adalékanyagok megtalálásával a váltóolaj öregedését is gátolhatjuk. Továbbá a különféle adalék anyagoknak köszönhetően a sebességváltó működése javítható, a hidrotőke vagy az AGR-szelep kitisztítható, ezenkívül a részecskeszűrő kimosható és a szervokormány pedig könnyebben működtethető.