Mit érdemes tudni török nyaralás esetén?

Ha Törökországba készül nyaralni, akkor csak dicsérni tudjuk a döntéséért, hisz Törökország egy olyan csodálatos ország, ahová mindenképp el kell látogatni! Pár dologgal azonban nem árt, ha tisztában van!

[wp_ad_camp_1]

Török nyaralás esetén az ember nagyon izgatott, alig várja, hogy végre bepakoljon a bőröndbe és elutazzon! Előtte azonban nem árt tájékozódni, hiszen ez által az ember sokkal felkészültebb lehet és kevesebb meglepetés éri! Ha már említettük a bepakolást, még ha nyáron utazik, akkor is érdemes néhány hosszabb ruhát betenni a bőröndbe, mivel a mecsetekbe csak hosszú ruhában lehet belépni, a nőknek pedig kendővel kell eltakarni a fejüket és a vállukat. Nincs az utazók számára kötelezően előírt oltás, viszont néhány oltást tanácsos lehet beadatni. Nem feltétlenül jó ötlet autót bérelni Törökországban, mivel a törökök meglehetősen sajátosan értelmezik a közlekedési szabályokat. Úgy vélik, rájuk nem igazán vonatkoznak a közlekedési szabályok. A törökök mindig sietnek valahová, ez a közlekedésükön is meglátszik.

Törökország nyaralás
Törökország nyaralás

A hivatalos török fizetőeszköz a török líra. Pénzváltásra a reptereken, hotelekben és a bankokban van lehetőség, itt az amerikai dollárt és az eurót is elfogadják. A legtöbb boltban és étteremben az eurót is elfogadják. Árak tekintetében a legtöbb élelmiszer olcsóbb, mint itthon, étkezni is jó áron lehet, azonban sokakat elkeseríthet, hogy a sör meglehetősen drága. Ha pedig a török konyhát említjük, akkor kötelező megismerkedni a török gasztronómiával, mivel rengeteg ízletes fogást tartalmaz, valamint a török kávét és teát is érdemes megkóstolni. A török bazárban pedig nyugodtan áruljuk el honnan jöttünk, mivel a törökök nagyon szeretik a magyarokat, sokszor még plusz kedvezményt is adnak nekünk.