Maine állam legszebb helyei

Maine állam New England keleti részén fekszik, Kanada északi és az Atlanti-óceán délkeleti részén. Maine New England teljes földterületének közel felét teszi ki. Északi területei, az úgynevezett The Great North Woods, nagymértékben érintetlen vadonban vannak, míg a part menti régiók, amelyeket az évek során a halászat és az idegenforgalom támogatott, sűrűbben lakottak, különösen az állam déli, melegebb részei.

[wp_ad_camp_1]

Az északi Maine távoli erdőiben található Baxter State Park egy kiterjedt vadon élő terület, amely vadvilágot és fenséges hegyi kilátást nyújt. A leggyakoribb állatok, amelyeknek otthona a Baxter State Park, a fekete medve, a jávorszarvas és a fehérfarkú szarvas. A parkban számos aktív hód kolónia is létezik. A madármegfigyelők gyakran meglátogatják a parkot, hogy megörökítsék az olyan fajokat, mint a sasok, sólyomok, baglyok, stb. A park számos túraútvonalat és kiváló kilátást kínál. Az éjszakai nyári és téli kempingelés is megengedett itt a parkban. A parkban népszerű tevékenység a halászat, a csónakázás, az úszás és a piknikezés is. Maine egyik nyugati városában található a népszerű Sugarloaf sípálya.

Maine állam
Maine állam

A Mississippi-től keletre található Sugarloaf sípálya legnagyobb síközpontja számos olyan területet kínál, amelyek minden szinten síelők számára vonzóak lesznek. A Timberline Quad épülete a Sugarloaf csúcsán található, és könnyen megközelíthető. Az üdülőhely hat étteremnek ad otthont, és számos nyári tevékenységgel büszkélkedhet, többek között golf, hegyi kerékpározás, túrázás, és tenisz. Rockland egy egész gazdaságot fejlesztett ki a homár termesztés által. Minden évben több ezer látogató jár Rocklandbe, hogy élvezze az éves Maine-i Homár Fesztivált, valamint az Észak-atlanti Kék Fesztivált. A Main Street mellett a vendégek számára kiváló éttermek, üzletek, valamint a jól ismert Farnsworth Művészeti Múzeum is megtekinthető.