Természetes védelem az influenza ellen

Minden télen sok embert támad meg az influenza, amely nagyon súlyos tünetekkel járhat együtt. Ám annak érdekében, hogy kikerüljük ezt a támadást, most számos olyan természetes gyógymódot mutatunk, amely hatásos lehet ellene.

[wp_ad_camp_1]

Nem csak a télen, de a tavasz közeledtével is igen sok olyan betegre figyelhetünk fel, akik köhögnek, folyik az orruk, illetve lázuk van. A testünk ebben az időszakban úgy is mondhatnánk, hogy takarék lángon dolgozik, vagyis téli álmot alszik. Így a szervezetünk számos funkciója lelassul. Így cseppet sem meglepő, hogy a baktériumok és a vírusok egyketőre leterítenek bennünket. Ma már kapható védőoltás az influenza ellen, ám nagyon sok pro és kontra érvet hallhatunk vele kapcsolatban. Fontos tudni való az oltással kapcsolatban, hogy nem garantál 100%-os védelmet. Illetve, fontos tudni való, hogy az influenza vírusok igen változóak, így mindig más-más oltásokat kell felvennünk. A legfőbb probléma az, hogy az oltás nem serkenti a szervezetünk általános immunerejét, még a természetes gyógymódok igen.

Influenza
Influenza

Az influenza vírus első jele lehet a láz. Melyet nem szabad azonnal csillapítani, hiszen ez a testünk egy védekező formája, amely által megpróbál megszabadulni a méreganyagoktól. Amennyiben influenza esetén rögtön orrcsepphez, lázcsillapítóhoz és antibiotikumokhoz folyamodunk, akkor a szervezetünk természetes védekező képességét elnyomjuk. Tehát fontos, hogy előbb hagyjuk érvényesülni ezeket a reakciókat. Majd csak  akkor enyhítsük a tüneteket, ha azok már több napja fennállnak. A immunrendszerünk megvédése érdekében ajánlott influenza ellenes gyógyteákat fogyasztani, ellenálló képességet fokozó cseppeket, illetve a vitamin hiány pótlására is figyeljünk. Így biztosan ellenállóbb lesz a szervezetünk.