Óra választás okosan

Az óra választás folyamata nem úgy történik, hogy ránézek, jó az ár, megveszem. Alaposan végig kell gondolnunk, hogy életvitelünknek mi felelne meg a legjobban. Az sem kizárt, hogy több óránk is lesz.

[wp_ad_camp_1]

Óra választás során az elsődleges, hogy gondoljuk végig milyen életvitel szerint élünk. Alapvetően két féle működési elvű óra létezik. A mechanikus óra lehet felhúzós vagy automata. Az elektromos órák a másik kategória. Ezek rendelkezhetnek digitális vagy analóg kijelzővel, de ezek kombinációja is lehet. Ma már számos plusz funkcióval rendelkeznek az órák. Így, ha szeretnénk pár extrát, akkor jobb sorra venni őket. Ilyen extrák lehetnek a stopper, a háttérvilágítás, a GPS, az ébresztő és még hosszan sorolhatnánk. Az óra mérete sem mindegy, ugyanis, ha túl nehéz, akkor nem lesz komfortos érzete. Továbbá egy férfi csuklóján egy apró karóra meglehetősen komikus látványt nyújt. Az óratok kiválasztása előtt érdemes felmérni a kínálatot és azután dönteni.

Óra
Óra

A szíj körbe öleli a csukló nagy részét, így nagyon fontos, hogy jól átgondoljuk milyet szeretnénk. A legnépszerűbbek közt említhetjük a sportos viseletet kölcsönző fémszíjakat és az elegáns bőrszíjat. Emellett választhatunk még szövetszíjat, valamint kaucsuk szíjat is. A vízhatlan órák tökéletesek vízi sportokhoz is. Némely órákat kifejezetten ilyen célokra fejlesztenek ki. A bőr szíj igazán népszerű, azonban tudni kell, hogy nyáron a nagy melegben az izzadás károsíthatja, azonban ettől függetlenül kényelmes viseletnek számít. A legjobb döntés, ha több óránk is van, mivel így tudjuk őket cserélgetni és ezzel növelhető élettartamuk. Az orak.hu webáruházba ellátogatva óriási kínálatot találhat, így érdemes körül nézni és kiválasztani az ízlésének leginkább megfelelőt.