Természetes tisztítókúra a szervezetünk részére

A szervezetünkben folyamatosan jelentkező lerakódó salakanyagok és mérgek csökkentik az emésztőrendszerünk teljesítőképességét. Amelyre, oda kell figyelünk, mert ha nem tesszük akkor számos kellemetlen tünethez, sőt akár betegséghez is vezethet.

[wp_ad_camp_1]

Az ilyen problémák kialakulását könnyedén megelőzhetjük egyes tisztítókúrák alkalmazásával. Napjainkban egyre jellemzőbb népbetegség a krónikus fáradtság, hasfájás, székrekedés, puffadás vagy hasmenéses tünetek, melyek könnyedén megszüntethetőek lennének egy tisztítókúra segítségével. Hiszen a panaszokat a szervezetünkben a felgyülemlett mérgek és salakanyagok okozzák. Ezeket pedig egy tisztítókúra elvégzésével nagy eséllyel megelőzhetjük, és ezt követően sokkal jobban fogjuk érezni magunkat. Továbbá egy tisztítókúra hatására a bélflórák sokkal könnyebben regenerálódnak. Ezt követően az immunrendszer állapotát feljavíthatjuk és a testünk sokkal ellenállóbb lesz a betegségekkel és a fertőzésekkel szemben.

Tisztítókúra
Tisztítókúra

Ez abból kifolyólag következik, hogy az immunrendszer védelmi vonala mintegy 70 %-a vastagbélen található. Így a káros mikroorganizmusok miatta a bélflóra egyensúlya felborul, akkor ez közvetlenül kihat az immunrendszerünk működésére. Egy tisztítókúra elvégzése legalább évi 3-4 alkalommal javasolt. Továbbá akkor is ajánlott, ha nincsen egészségügyi panaszunk ugyanis ez által megelőzhetjük azok kialakulását. De olyan esetekben, melyek nem ismert betegség, de szervi elváltozással járnak, mint például a gyakori puffadás, krónikus székrekedés, visszatérő hasmenés, pattanásos bőr, bélgörcsök, krónikus hasfájás, stb. ezek esetén kifejezetten ajánlott. A megfelelően elvégzett tisztítókúra által a felesleges plusz kilóktól is megszabadulhatunk.