Télen-nyáron útra készen: gumicsere

Minden évben elérkezik a gumicsere ideje, az időjárás függvényében ez kitolódhat áprilisig és enyhe idő esetén akár decemberig is. A gumicsere Budapest területén nem okozhat gondot, hiszen számos szerviz kínálja szolgáltatásait, de érdemes előrelátónak lenni és nem az utolsó pillanatra hagyni a cserét, mert hosszú sorokkal találhatjuk magunkat szemben.

[wp_ad_camp_1]

A gumicsere Budapest és környékén szakszerűen, beméréssel történik, így ha nem otthon, saját kezűleg végezzük el a műveletet, hanem hozzáértőkre bízzuk, biztosak lehetünk benne, hogy az abroncsokkal minden rendben van. Ez azért is fontos, mert a gumik tárolásán nagyon sok múlik. Ha napfénynek kitett helyen, fektetve és teljes nyomással tároljuk őket hónapokig, jelentősen csökken az élettartamuk és a minőségük, így a mindennapos autózás kockázatosabbá válik.

Gumicsere Budapest
Gumicsere Budapest

A gumicsere Budapesten sok szervízben a tárolással együtt megoldható, nagy gondot levéve az autótulajdonosok válláról. Sokan egész évben téli gumival közlekednek, mondván, nyáron mégsem annyira veszélyes, ha nem a megfelelő gumi van az autón. Bár van benne igazság, nem véletlenül van kitalálva kétféle gumi, hiszen a téli gumik nyáron sokkal jobban kopnak, kevésbé tapadnak és a fogyasztást is növelik.

A szervízekben a gumicsere Budapest területén pontos beméréssel történik, melynek során megállapítják a mintázat profilmélységét, azaz meghatározzák a gumi elhasználtságának mértékét. Amennyiben profilmélység kevesebb, mint 3 mm, erősen ajánlott új gumik vásárlásán elgondolkodni. Bár egy jobb minőségű gumi élettartama mindig magasabb, általában 40-60 ezer kilométerre tehető az abroncsok élettartama, de sokat számít a koruk is. Az ötévesnél régebbi gumik használatát a szakemberek már nem szokták javasolni.