Egészségesnek hitt ételek, melyek még a hamburgernél is károsabbak

Egészséges étrendet tartani a mindennapokban nem könnyű feladat. Még nehezebb, ha a táplálkozási útmutatók labirintusában elveszve azt sem tudjuk, milyen ételek a valóban egészségesek és melyek azok, amelyeket csak annak mondanak. Nézzünk utána egy kicsit alaposabban!

[wp_ad_camp_1]

Sokan hajlamosak azt hinni, hogy a glutén szervezetünk ellensége. Annyit hallani a gluténmentes diétáról, hogy inkább az ilyen termékeket vesszük le a polcról, bízva abban, hogy a tudomány nyomdokain haladhatunk velük. A glutént tartalmazó termékek alternatívái sok esetben azonban jóval több kalóriát és zsírt tartalmaznak, így könnyen zsákutcába visznek.

A gyümölcsös turmixok rengeteg tápanyagot tartalmaznak, azonban ha nem vigyázunk, könnyen cukorbombává válhatnak. A turmixokat sokan elkészítik maguknak abban a tudatban, hogy egészséges italt fognak fogyasztani, de hogy valóban ízletes legyen, cukorral édesítik. Ennyi erővel cukros üdítőt is ihatnának.

Gyümölcs turmixok
Gyümölcs turmixok

Az ázsiai konyha híresen sok növényt és egészséges alapanyagot használ fel. Azonban az ételek elkészítésének a módja nem mindig nevezhető a legegészségesebbnek. A zöldségeket is lehet olajban tocsogva elkészíteni, így pedig még egy egyébként vegetáriánus tál is igencsak hízlaló lehet, akár 1000 kalóriát is tartalmazhat.

Önmagában a tojás nagyon egészséges a benne lévő sok fehérje és esszenciális zsírsav miatt. Ugyanakkor a legtöbben nem magában, hanem szalonnával, kolbásszal, sajttal, bőséges olajban sütve fogyasztják. Így pedig egészséges ételből koleszterin növelő rémálom lesz belőle.