Szobakerékpár a beltéri tekeréshez

Sokan vannak, akik szeretnek két kerékre pattanni és végig cikázni a városan a jó idő beköszöntével, mások inkább a sport szeretete miatt kerekeznek, megint mások szeretik két kereken bejárni a természetet.

[wp_ad_camp_1]

Szobakerékpár az otthoni kerekezéshez. Számos oka lehet annak, hogy valaki két kerékre pattan. Sokan a legkeményebb fagyok, vagy a zuhogó eső ellenére is nyeregbe pattannak, azonban a többség nem ennyire elszánt. A kerekezés élményéről a legzordabb időjárás ellenére sem kell lemondani. Itt most nem arra gondolunk, hogy több réteg ruhába bújjon, amiben alig tud kerekezni, hanem szerezzen be egy szobakerékpárt, mellyel az otthonában is sportolhat. Ez azoknak is kiváló megoldás, akik nem szívesen mennek egy zsúfolt fitneszterembe. A szobakerékpárral nagyszerűen megmozgathatók az alsótest izmai, különösképp a fenék, comb és vádli izmai. A szobakerékpár tökéletes azok számára, akik kímélni akarják ízületeik, így akár rehabilitáció céljára is alkalmas.

Szobakerékpár
Szobakerékpár

Attól sem kell tartani, hogy egy idő után a szobakerékpáron való monoton tekerés unalmassá válik. Közben lehetőség van zenét hallgatni vagy akár tv-t nézni. Ugyan az olvasás sem kizárt, de igazán hatékony edzés munka mellett nem valószínű, hogy olvasgatni lesz kedve. A szobakerékpár a különféle sportok mellett kiváló kiegészítő edzés lehet. Nem csak a téli időszakban használható, amikor az időjárás akadályozza a kinti kerekezésben, de akkor is nagyszerű, ha nincs kedve felöltözni és elmenni hazulról. A különféle fokozatok közt való váltásnak köszönhetően az edzettségi szintjéhez tudja igazítani a tempót és a későbbiekben is tud váltani, ha úgy érzi, az adott szint már nem tartogat elég kihívást. Némely szobakerékpárt különféle plusz funkciók is ellátnak, például ergométerrel.