Gyakran felmerülő kérdések a vérplazmáról

A vérplazma adás manapság egyre felkapottabbá válik, ám mindezek ellenére kevesen tudják, hogy mindez, hogyan is működik. Amennyiben szeretne ezzel kapcsolatban többet megtudni, akkor tartson velünk.

[wp_ad_camp_1]

Sokan attól tartanak, hogy egy-egy vérplazma adás alkalmával mindkét kar megszúrásra kerül, ám ettől nem kell tartani. Ugyanis csakis az egyik karon, zárt rendszeren keresztül veszik le a szükséges vért, majd adják vissza a feretizált vért. A legtöbben ezzel kapcsolatban azon szoktak aggodalmaskodni, hogy ez nem káros-e az egészségükre. Ám mindenkit meg kell nyugtatnunk, hogy nem, ugyanis a vérplazma 90%-a víz, melyet a megfelelő folyadékbevitellel könnyedén pótolni lehet. A maradék 10%-ban pedig fehérjéket, ionokat, nyomelemeket, vitaminokat, zsírt, bomlástermékeket és egyéb szerves vegyületeket tartalmaznak. A vérplazma adás során a vér csak egyszer használatos steril eszközökkel érintkezik. Azt is el kell mondani, hogy a vérplazma adás évente több alkalommal is megismételhető, összesen akár 45 alkalommal is 365 nap alatt. Vagyis azt nem mondhatjuk, hogy hetente, de legalább kéthetente mindenki elmehet és adhat vérplazmát, ugyanis a szervezete ennyi idő elteltével megfelelően tud regenerálódni.

Vérplazma
Vérplazma

Amennyiben az Ön számára is fontos, hogy minél több beteg számára tudjon segíteni, akkor itt a megfelelő alaklom, ugyanis a vérplaza során kinyert plazmából olyan gyógyszereket készítenek, melyekkel magyar betegek kerülnek orvoslásra. Ezekhez a betegekhez az általunk leadott vérplazmából előállított gyógyszerek. Továbbá szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, aki szeretne másokon segíteni, akkor bármilyen konkrét betegségünk van, vagy gyógyszeres kezelés alatt állunk, akkor mindenképp adjuk ezt a vérvevő tudtára.