Hogyan tűntessük el a kávé flekket a szőnyegből?

Minden otthonban megtalálhatóak olyan régi foltok, melyek igen nehezen vagy nem is tüntethetőek el. Ilyen makacs foltot hagyhat maga utána kávé is.

[wp_ad_camp_1]

A kávé az emberek életében igen fontos szerepet tölt be, idestova már ötszáz éve. Magyarországon a törökök hódítása óta fogyasztják az emberek a kávét. Ez az idő alatt már rengeteg házi praktika és módszer gyúlt össze, hogy az utána maradt makacs foltokat hogyan is tudjuk eltüntetni. Akik naponta hódolnak a kávé fogyasztása által nyújtotta élvezeteknek, azok már bizonyára bosszankodtak az utána maradt sötét folt után. Amely nem szerencsés, ha a ruhánkra kerül, de akkor sem, ha a szőnyegre. Ugyanis a ruhák puha szövetei, vagy a szőnyeg rostjai közül igen nehezen lehet kitisztítani ezt a makacs sötét színű szennyeződést. Mi most olyan praktikákat kutattunk fel, melyek igazán hatásosnak bizonyulnak egy-egy ilyen makacs folt ellen. Ha legközelebb kiborul a reggeli kávé, akkor nem kell pánikba esnünk, csak egy üveg sörre lesz szükségünk.

Kiborult kávé
Kiborult kávé

Ugyanis a benne lévő szénsavnak köszönhetően egyenesen kiemeli a szövetek közül a kávé okozta szennyeződést. Nincs más teendőnk, mint ráönteni a foltra, majd jól átdörgölni az anyagot. Amennyiben egy régebbi folttal állunk szemben, akkor lehet hogy néhányszor meg kell ismételni a folyamatot, annak érdekében, hogy sikeres legyen a folttisztítás. A makacs foltok ellen még jó megoldásnak bizonyul a természetes szappan használata is. Melyet szintén úgy tudunk legjobban bevetni a makacs folt ellen, hogy jól benedvesítjük, majd a átdörzsöljük a foltot és hagyjuk állni, kb. egy órát. Ezt követően jól mossuk át vízzel és a foltnak nyoma szem lesz. A következő tipp igen meglepő lehet, ugyanis nem mást kell alkalmaznunk, mint a tojássárgáját. Ugyanúgy kell bánnunk, mint a szappannal és meglátjuk a foltnak hűlt helye lesz.