Szilikon olaj rendelése webáruházból!

A szilikonolaj egy folyékony polimerizált sziloxán, szerves oldalláncokkal. A legfontosabb tag a polidimetil-sziloxán. Ezek a polimerek viszonylag magas hőstabilitásuk és kenési tulajdonságaik miatt kereskedelmi szempontból érdekesek.

[wp_ad_camp_1]

Szilikon olaj rendelhető a szilikon-webaruhaz.hu weboldalon, ezért kattintson ide bátran és mindent megtalál ezekkel a termékekkel kapcsolatban ami csak érdekelheti. Mint minden sziloxán (pl. Hexametil-disziloxán), a polimer váz váltakozó szilícium- és oxigénatomokból áll. Számos csoport kapcsolódhat a négy vegyértékű szilíciumközpontokhoz, de a domináns szubsztituens a metil vagy néha a fenil. Sok szilikon folyadék lineáris polimer, amelynek végén trimetil-szilil-csoportok vannak. Egyéb szilikon folyadékok a ciklosiloxánok. A szilikonolajokat elsősorban kenőanyagként, termikus folyadékolajként vagy hidraulikus folyadékként használják. Kiváló elektromos szigetelők, és szén-analógjaikkal ellentétben nem gyúlékonyak. Hőmérsékleti stabilitásuk és jó hőátadási jellemzőik miatt széles körben használják őket a főzőlapos keverők tetején elhelyezett fürdők („olajfürdők”) fűtésére. A szilikonolajat munkafolyadékként gyakran használják műszerfalakban, nedves típusú transzformátorokban, diffúziós szivattyúkban és olajjal töltött fűtőberendezésekben is.

A ciklosiloxánként ismert szilikonolajok osztálya sok hasonló tulajdonsággal rendelkezik, mint más nem ciklikus sziloxánfolyadékok, de viszonylag nagy illékonysággal is rendelkezik, ezért számos kozmetikai termékben, például izzadásgátlóban alkalmazható. Egyes szilikonolajok, például a szimetikon, alacsony felületi feszültségük miatt erős habzásgátlók. Ipari alkalmazásokban használják, például desztillációban vagy fermentációban, ahol a túlzott habmennyiség problémát okozhat. Amennyiben többet tudna meg keresse fel a szilikon-webaruhaz.hu-t.