Szeretne karácsonyra új otthonba költözni? Jobb, ha most vásárol!

Ha az év végi célja az, hogy új otthonban ünnepelje a karácsonyt, nincs vesztegetni való ideje. Egy ingatlanszakértő szerint a következő hetekben házat kell vásárolnia, ha az ünnepek előtt szeretne költözni.

Míg az elmúlt évben sok ingatlan-tanácsadó arra összpontosított, hogy emlékeztesse a vásárlókat arra, hogy az ingatlanpiac nagyon-nagyon elfoglalt, a friss adatok még hosszabb időkeretet mutatnak. A szállítás különösen túlterhelt, de Sarah Newcombe, a BHW Solicitors lakóingatlan-vezetője rámutat, hogy még a jelzálog felvétele is valószínűleg a szokásosnál lényegesen tovább tart. „Mivel a hitelezők a válság és pénzügyi helyzet miatt válogatták a jelölteket, láttuk, hogy az emberek egyre nehezebben tudnak megfelelni az ilyen hitelezők által meghatározott kritériumoknak, ami újabb hátrányt jelent a költözésben” – mondta Sarah. Összességében a lakásvásárlás folyamata akár 16 hétre is kiterjed, figyelmeztet Sarah. És ha szeretné megelőzni a karácsonyi rohanást, akkor különösen tisztában kell lennie azzal, hogy mennyi időbe telhet a jelenlegi ház eladása, mielőtt befejezheti az új házat.

Ha egy adott ingatlan részese, akkor először meg kell találnia ezt az ingatlant, mielőtt saját házát forgalomba hozza. Ha azonban a házát nehéz lehet eladni, azt javasolják, hogy a lehető leghamarabb forgalmazza azt a piacon, inkább előbb, mint utóbb. Végül emlékeznünk kell arra, hogy „az ingatlanügynökök nem vesznek ki egy ingatlant a piacról, amíg a vevő nem utasította arra az ügyvédet”, ezért győződjön meg róla, hogy készen áll az ingatlan eladására, mielőtt megtalálja ezt az álomotthont. Valójában úgy vélik, hogy minden vásárlónak „fontolóra kell vennie a lakóingatlan-ügyvédek segítségét a folyamat zökkenőmentes biztosítása érdekében”, különösen a járvány idején. A házvásárlási folyamat összes lépésének előre tervezése az egyetlen módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy „pontosan tudja, hol helyezik el a karácsonyfáját”.