A Laguna étterem Önt is várja finom ételekkel!

A Miso-t évszázadok óta használják probiotikumként az ázsiai kultúrákban az immunrendszer erősítésére, a rossz koleszterinszint csökkentésére és a jótékony B12-vitaminok biztosítására. A Miso mind a 20 esszenciális aminosavat is tartalmazza, így teljes értékű fehérje, és gazdag antioxidánsokban. A laguna étteremben viszont nem csak miso levest fogyaszthat, hanem sukiyaki ételeket is.

Laguna étterem vár mindenkit ínycsiklandozó fogásokkal a lagunaetterem.hu weboldalon, tehát keressen fel minket bátran és tudjon meg mindent ezekről. A Sukiyaki egy japán étel, amelyet nabemono stílusban készítenek és szolgálnak fel. Húsból (általában vékonyra szeletelt marhahúsból) áll, amelyet lassan főznek vagy párolnak az asztalnál, zöldségek és egyéb összetevők mellett, egy sekély vascserépben, szójaszósz, cukor és mirin keverékében. Az összetevőket általában egy kis tál nyers, felvert tojásba mártják, miután megfőzték a fazékban, majd megették. Általában a sukiyaki téli étel, és megtalálható a bonenkai, japán évzáró partikon. A Sukiyaki egy edényes étel (nabemono), amelyet a Meidzsi-korban fejlesztettek ki. A különböző régiók különböző módon készítik el a sukiyaki -t. Két fő stílus létezik, a Kanto stílus Kelet-Japánból és a Kansai stílus Nyugat-Japánból.

A kanto stílusban a warishitát (sake, szójaszósz, cukor, mirin és dashi keveréke) felöntjük és felmelegítjük egy edényben, majd hozzáadjuk a húst, a zöldségeket és a többi hozzávalót, és összeforraljuk. A kanzai stílusú sukiyaki-ban először a húst melegítik az edényben. Amikor a hús majdnem megfőtt, hozzáadjuk a cukrot, a sake-t és a szójaszószt, majd utoljára a zöldségeket és a többi hozzávalót. A felhasznált zöldségek és húsok eltérőek a két stílus között. Mivel a marhahús régen drága volt, a sertéshús használata gyakori volt az északi és keleti régiókban. Amennyiben többet tudna meg erről a fogásunkról, nézzen be a lagunaetterem.hu weboldalra.