Szemölcsök kezelése és eltávolítása orvos által

A szemölcs esztétikailag igencsak zavaró tud lenni, de a legnagyobb probléma vele, hogy bizonyos esetekben nagy fájdalommal is együtt jár. A lehető legjobb mód az eltávolítására az orvos általi kezelés.

[wp_ad_camp_1]

Szemölcsök kezelése és eltávolítása tapasztalt szakorvosokkal a Belvárosi Orvosi Centrumban! A közönséges szemölcs általában a végtagokon, ujjakon jelenik meg. Általában az első szemölcs megjelenését több is követi. A szemölcs, akár a talpon is megjelenhet, ami azért igazán kellemetlen, mert a járás nagy fájdalmakkal jár. A szemölcs megjelenhet a köröm szélénél is, ebben az esetben nehéz kezelni, anélkül, hogy a körömnek ne essen baja. Az sem ritka, hogy a szemölcs a nemi szervek környékén jelenik meg, ez az úgy nevezett condyloma acuminatum. A férfiak és a nők esetében is a húgycső és a végbélnyílás körül jelennek meg a 2-3 mm-es vagy ennél is nagyobb fájdalommentes, bőr színű vírusos szemölcsök.

Szemölcs
Szemölcs

A szemölcsök kezelése egy konzultációval indul, aminek során a szemölcs típusát, nagyságát és elhelyezkedését is figyelembe veszik. Ezek ismeretében a betegekkel egyeztetve kerül kiválasztásra a legmegfelelőbb eltávolítási módszer, melyek közt említhetjük a fagyasztást, az égetést, a sebészi eltávolítást és a lézerrel való kivágást. A modern orvostudomány állása szerint a legkíméletesebb és legjobb eljárásnak a széndioxid lézeres kezelés számít. Ekkor az orvos érzésteleníti a kezelendő területet, ami történhet krémmel vagy injekcióval, majd lézerrel roncsolja a szemölcsöt. A kezelés következtében hámhiány lép fel, ez azonban nagyon gyorsan, körülbelül 5-7 nap alatt meggyógyul. Maga a szemölcs leginkább a humán papilloma vagyis HPV vírus nevű kórokozó által tered. A vírussal könnyedén meg lehet fertőződni, így bárki elkaphatja.