Pszichológus Budapest szorongás tünetek, betegség esetén

Bizonyos szituációkban, például vizsga előtt, normális, ha az ember izgul, esetleg kissé szorong is. Azonban, ha ez már az életminőséget rontja, akkor ideje orvoshoz fordulni.

[wp_ad_camp_1]

Pszichológus Budapest szorongás esetén nincs egyedül. A szorongásos zavarok ugyanis a leggyakoribb betegségek közé sorolhatók. Az emberek negyede élete folyamán legalább egyszer átél valamilyen szorongásos betegséget. A szorongásos betegség nők esetében gyakoribb, mint a férfiak körében. A szorongásos tünetek sokszor más betegségekre is utalnak. Alapvetően maga a szorongás nem feltétlenül negatív, hisz az evolúció során többször is hozzásegítette az embert a túléléshez. A szorongással járó tünetek, úgy, mint a szapora légzés és szívverés, a pulzusszám növekedése és az izmok feszültsége hozzásegítette az embert a harchoz vagy a meneküléshez. A szorongásos tünetek kialakulásában két eset lehetséges, vagy az elsődleges neurotikus fejlődés során alakul ki gyermekkorban, vagy a másodlagos neurotikus fejlődés során, valamely trauma hatására alakul ki.

Pszichológus Budapest
Pszichológus Budapest

A szorongás testi tünetekkel is jár, így könnyen megnehezítheti a mindennapi életet. A szorongás egészséges reakció, mely az életünk része, azonban, ha meghatározóvá válik egy ember mindennapjaiban, akkor ideje felkeresni egy szakorvost. Sajnos az a tapasztalat, hogy a szorongás további betegségek kialakulásához vezethet, valamint negatív hatással van a szociális kapcsolatokra. Éppen ezért jobb nem várni, hanem minél előbb felkeresni egy pszichológust, aki segítséget tud nyújtani a szorongásos tünetek kezelésében, valamint segítségével feltárható a tünetek kialakulásának oka. A foglaljorvost.hu weboldalon kiváló pszichológusoknál foglalhat időpontot, amikor Önnek megfelelő.