Személyautó akkumulátor széles választékban

Az akkumulátor az autó egy fontos része, ami minden autó elengedhetetlen része. Érdekes információ lehet, hogy a személyautókba való akkumulátorok szerkezete összességében nem változott az elmúlt egy évszázadban.

[wp_ad_camp_1]

Személyautó akkumulátor legfőbb feladata, hogy tárolja az energiát. Ez nagyon fontos, hiszen centrálzár esetén az autó nyitása, a riasztó működése, valamint a különféle elektromos fogyasztók tápellátását is biztosítania kell, ezenkívül az indításhoz szükséges feszültség is az akkumulátorból származik. Az akkumulátorok esetében láthatunk pár jelölést, ilyen például az Ah, ami a névleges kapacitásra utal, vagyis mekkora áramfelvétellel bíró berendezés működtethető egy órán át egy teljes mértékben feltöltött akkumulátorral. Az akkumulátorok közt két típust tudunk megkülönböztetni, még pedig a gondozást igénylő és a gondozásmentes akkumulátorok. A gondozást igénylő akkumulátorok manapság egyre ritkábbak, azonban a régi autókban még javarészt mindig ilyen akkumulátorok vannak. A gyakori kisülés és túltöltés miatt állandó gondozást igényel.

Akkumulátor
Akkumulátor

A gondozásmentes akkumulátorok az úgy nevezett borulásbiztos, zárt kivitelű akkumulátorok. Alapvetően a gondozásmentes szó arra értendő, hogy a régi akkumulátorokkal szemben nem kell folyamatosan a sav szintet ellenőrizni, valamint a desztillált víz utántöltésére sincs szükség. Egyébként ez nem is lehetséges. A gondozásmentes akkumulátorokon legtöbbször található egy úgy nevezett varázsszem, mely az akkumulátor állapotát mutatja. Ha Önnek is akkumulátorra van szüksége, akkor a legegyszerűbb, ha ellátogat az alkatreszek.hu weboldalra és megtekinti a kínálatot, valamint bővebb információkat is találhat az akkumulátorokat illetően.