Casio órák – a csuklóra szíjazott minőség

Ha valaki eredeti Casio órát kap ajándékba, akkor biztos lehet benne, hogy minőségi termékkel ajándékozták meg. A japán gyártó termékei tökéletesen alkalmazkodnak az európai igényekhez is, miközben garantálják a prémium minőséget.

[wp_ad_camp_1]

Casio órákról mindenképp elmondható, hogy minőségi termékek. Éppen ezért nem csoda, hogy világszerte keresettek. Olyannyira, hogy népszerű ajándéknak számítanak. Aki egy Casio órát talál a karácsonyfa alatt vagy ilyen márkájú karórát kap, akkor az ajándékozó valószínűleg nagy becsben tartja, legalábbis mindenképp szeretné időtálló termékkel megajándékozni. A japán gyártmányú karórák tökéletesen kiegészítik az európaiak ízlésvilágát is. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a karórák tartják az iramot a többi világmárkával és a vásárlók elvárásainak is képesek megfelelni. A Casio órák női és férfi változatban is kaphatók, így mindkét nem megtalálhatja a számára tökéletes darabot. Akár páros órát is hordhatnak az összetartozás jeleként.

Casio óra
Casio óra

A Casio alapítója Kashio Seisakujo, egy 29 éves fiatalember, aki megalapította a Casio Computer Co. Ltd-t. Három testvérével karöltve kezdtek bele a termékek gyártásába. A cég a kezdetekor egyáltalán nem karórák gyártásával foglalkoztak. Legelső termékük nem más volt, mint egy gyűrűszipka. Az ehhez hasonló termékekkel, megrendelésre gyártott mikroszkóp alkatrészekkel és fogaskerekekkel sikerült stabilizálniuk a cég anyagi helyzetét. Maga az óra gyártás 1974-től kezdődött, amikor első karórájukat forgalomba hozták. Az óra csuklóra szíjazható volt és folyadékkristályos kijelzővel rendelkezett. Ez hozta meg a Casio számára a világhírnevet és ezzel együtt berobbantak az óragyártás világába, ahol azóta is töretlenül jelen vannak.