Rendelt már valaha klíma szakáruháztól klímát?

A klímaszakáruház.hu oldalon egy helyen tudja összehasonlítani az összes légkondi típust. Lg, Cascade, Panasonic, Midea, Samsung, Toshiba, Galanz, Tcl, Gree, Fischer, Fujitsu, Whirlpool és Daikin klímák közül lehet válogatni.

[wp_ad_camp_1]

A klímaszakáruház.hu oldalon láthatjuk, hogy a kínálat igen szerteágazó, így különböző minőségben és árkategóriában is választhatunk terméket. Hihetetlen a választék így különféle gyártmányok és teljesítmények közül lehet választani. Sokan azonban elbizonytalanodnak ekkora választék árán, de érdemes minden készülék adatlapját áttekinteni, esetleg fórumokból vásárlói véleményekből tájékozódni, hogy mely márkát érdemes megvásárolni. Érdemes szakember segítségét kérni, ha teljes a bizonytalanságunk, hiszen az optimális klímaberendezés kiválasztása a legfontosabb. Egy tapasztalt gépész vagy klímaszerelő szakember minden kérdésre választ tud adni.

Klíma szakáruház
Klíma szakáruház

Napjainkban legtöbbször a split klímára esik sokak választása, hiszen több szempontból is előnyösek. Kültéri- és beltéri egységekből állnak és igen szép formatervezett kivitelben kaphatók. A formatervezésnek köszönhetően egyáltalán nem nehéz beilleszteni a már meglévő otthoni designba. A hűtőkörben zártan és kontrolláltan vezeti ki a meleget a split klíma így hatékonysága is kiváló. Sokan nem tudják, hogy a klímák nem az árammal fűtenek, ezért sokan nagyon drága megoldásnak tartják. Split klíma vásárlása esetén érdemes megnézni a SEER/SCOP jelzéseket, hiszen ezek az energia hatékonyságot jelölik. Ez egy olyan mutat, amit nem érdemes szem elől téveszteni. Ez megmutatja, hogy az adott klímaberendezés mennyi fűtési- és hűtési energiát képes adni, azaz mennyire hatékony. Ha magas a szám, akkor a klíma hatékonyan működik. Magyarországra 2014 január 1 óta csak olyan klímákat hozhatnak be amelynek SEER mutatója minimum 4,6. Klíma energiahatékonysági tájékoztatót találhatunk a weboldalon, amit érdemes áttanulmányozni.

Az inverteres split klímák egy kiegészítő betéttel vannak ellátva, amelynek segítségével -22-35 Celsius fok külső hőmérséklet mellett is képesek a folyamatos fűtés biztosítására. A++ vagy A+++ az SCOP értékük, ezért igen jó hatékonysággal képesek biztosítani egy-egy otthonban a meleget. Prémium kivitel esetén már különféle hőtároló és hulladékhő hasznosító megoldásokkal is találkozhatunk.