Az internet számos veszélye

Talán mondanom sem kell, hogy a 21. század gyermekei nagyban eltérnek az előző generációktól. Amely nem feltétlen az Ő hibájuk, hiszen ők ebbe az elektronikus kórba születtek bele.

[wp_ad_camp_1]

Melynek következménye, hogy ma már minden gyermek rendelkezik okos telefonnal, táblagéppel és legtöbbjük saját számítógéppel is. Ez pedig maga után vonja, hogy sokkal több időt töltenek az elektronikai cikkeikkel, mint a saját barátaikkal kint a szabadban. Nagyon sok esetben találkozhatunk olyannal, hogy már egész kis gyermekek 2-3 évesek is szinte kifogástalanul tudják kezelni az érintős telefonokat és a táblagépeket. Ám a legrosszabb, hogy sok szülő bele sem gondol abba, hogy az a virtuális világ, amely beszippantsa őket nap, mint nap, mennyi veszélyt rejteget magában. Legtöbbször a gondok ott kezdődnek, hogy túl tapasztalatlanok és nincsenek kellően felvilágosítva arról, hogy a mindenféle közösségi portálokon megosztott személyes információk, milyen rossz helyre is kerülhetnek, illetve arról, hogy azokat bárki más is felhasználhatja a tudtuk és az engedélyünk nélkül.

Internet
Internet

Ezért is nagyon fontos, hogy időben felhívjuk a gyermekek figyelmét és megtanítsuk a biztonságos internetes világ használatára, hiszen a mai korban akár mennyire is akarjuk nem vonhatjuk meg tőlük. Hiszen manapság már az iskolákban is internetes oktatást alkalmaznak, sőt akár mennyire is szeretnénk mindennapjainkban sem tudunk már létezni a világhaló segítsége nélkül. Ezért is fontos, hogy a kis gyermekek tisztában legyenek a veszélyérzetével és felhívjuk a figyelmüket arra, hogy bátran forduljanak az idősebbekhez, szülőkhöz segítségért vagy tanácsért, így nagyobb eséllyel védhetjük meg őket a számtalan irányból támadó veszélyre. Továbbá tanácsos a szülők részéről szabályokat felállítani, melyekhez a gyermekek internet használatát köthetjük.